Startuje Czech Press Photo 2021

Czech Press Photo

Hledáš kulturní tip na víkend? Vyraz na Czech Press Photo do Národního muzea. Letos se kromě vítězných snímků klasické soutěže vystavují také fotografie prvního ročníku soutěže pro mladé fotografy ze základních a středních škol, která nese název Czech Photo Junior.

27. ročníku Czech Press Photo se zúčastnilo 250 fotografů, kteří do soutěže poslalo více než 4000 snímků. Vypsáno bylo osm kategorií a ty se můžeš těšit na zajímavé a silné snímky například z oblasti sportu, kultury a umění, politiky nebo životního prostředí.

Vítězný snímek z tvorby Petra Topiče vybrala mezinárodní porota ze autorovy série Zkáza. Ta zobrazuje následky ničivého tornáda, které se v červnu prohnalo po jižní Moravě.

Výhodnější vstupné na výstavu s průkazem ISIC

Výstava je k vidění do 30. května v Historické budově Národního muzea, která stojí v čele Václavského náměstí. Otevřeno je každý den od 10 do 18 hodin. Držitelé průkazu ISIC mají snížené vstupné. Výstavu Czech Press Photo 2021 můžeš navštívit za 120 Kč, pokud si budeš chtít projít i muzejní komplex a kupoli, zaplatíš 220 Kč.

 

Foto: Národní muzeum

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.