Noční kluby v Berlíně

Tento článek je výběrem pěti zajímavých nočních klubů v centru Berlína. Ve výběru se popisují hudební styly, otvírací hodiny či ceny za vstup a občerstvení. Berlín je přes den známý svým kavárenským životem a neodolatelnými památkami, ale po západu slunce ožívá a hudba se valí z nočních klubů po celém Berlíně. 

Berlín je jedno z evropských velkoměst poblíž naší krásné republiky. Jeho historie je jak slavná, tak pochmurná, můžeš na každém kroku pocítit kus historie. Ale po západu slunce se město mění na velkou party, která končívá až východem slunce a někdy i mnohem později. Není se pak čemu divit, když mnohé elektronické hudební styly vznikly právě za dveřmi berlínských klubů. Moje rada je si do Berlína vyjet nejenom na památky, ale v noci si obejít některé noční kluby. Nejsou zajímavé jen díky hudbě, ale především interiérem, který v Praze nenajdeš. 

Kluby v Berlíně 

House of Weekend – Alexanderstr.7, Berlin 

Klub House of Weekend je v centru Berlína a patří mezi ty nejluxusnější noční kluby v Berlíně a podobá se pražskému Duplexu. Jen je velkolepější, protože sídlí na střeše mrakodrapu Alexander Platz. Díky své poloze nabízí nádherný panoramatický výhled, můžeš to posoudit sám. Vstup je za 15 euro což je možná v poměru s českými kluby dost, ale za ten výhled to rozhodně stojí. Zkusím to přirovnat k rozhlednám v Praze obecně. Za vstup na Petřínskou rozhlednu také zaplatíš 15 euro jen tě tam nečekají nejlepší německý DJ’s a výhled je podobně neodolatelný. 

House of Weekend - noční klub v Berlíně

Club der Visionaere – Am Flutgraben 1, Berlin 

Představ si klub na vodě, který ti navodí plážovou atmosféru uprostřed Evropy. To je přesně Club der Visionaere, který se nachází na břehu řeky Sprévy. Klub je rozdělen na molo, klub a loď. Přes den je vstup zdarma a můžeš si dát vychlazené pivečko či něco malého k snědku a večer se vše mění v plnohodnotný hudební klub. Vstup je přes týden 5 euro a přes víkend 7 euro. Alternativní indie elektronika navozuje neskutečně příjemnou atmosféru. Takže bych ti ho doporučil na poslední noc v Berlíně. 

Club der Visionaere Berlin

Kumpelnest 3000 – Lützowstraße 23, Berlin

Ten nejvíc bizarně ozdobený  noční klub v Berlíně je rozhodně klub Kumpelnest 3000. Hned po příchodu mě pochopíš, všechny stěny a stropy jsou pokryty koberci všech různých vzorů. Takže občas si připadáš jako v barokním zámku a někdy jako v ruské chatě kde visí tapiserie. Vstup je zdarma a pivo je za příznivou cenu. Do Kumpelnest 300 chodí lidé různého věku a doporučuji tam celý noční život v Berlíně začít. 

Noční kluby v Berlíně

Salon Zur Wilden Renate – Alt-Stralau 70, Berlin 

Další zvláštní klub na řece Sprévě je umístěn do bývalého zrcadlového bludiště. Ten efekt je v klubu využitý na maximum, připomíná cirkus a má neuvěřitelnou atmosféru. Je tvořen několika zónami, ve kterých se nachází menší místnosti, ve kterých je vždy originální aranžmá a kapela či DJ. Klub se zaměřuje na Funky a disco z éry minulého století. Vstup je též zadarmo a mezi návštěvníky najdeš víc místních, než turistů, čemuž odpovídají i ceny nápojů, které jsou nastaveny pro místní. 

Klub Berlíně - Salon Zur Wilden Renate

Tresor club – Köpenicker Strasse 70, Berlin

Nejstarší klub na našem seznamu a můj favorit. Klub vznikl v devadesátých letech po sjednocení Německa. A díky tomu se stal legendou nočních klubů. Setkávali se v něm mladí z dvou rozdílných světů Východního Berlína a Západního Berlína. Klub je zaměřený na techno a podobné styly. Ale je to pochopitelné, protože v Tresoru techno vzniklo. Tresor sídlí v bývalé elektrárně, takže atmosféra je neodolatelná. Připomíná to sídlo upírů z filmu Blade. Vstup je zdarma, takže stačí si zabalit kožený kabát do kufru a večer skočit do Tresoru. 

Tresor club - kluby v Berlíně

Jestli tě baví jezdit za muzikou a tancem po Evropě, tak se nech inspirovat článkem Nejlepší party místa v Barceloně.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.