Nejlepší letní kina v Praze

letní kino v Praze

Léto, drinky, pohodička. Jediná romantika, která tomu ještě chybí je vyrazit do letního kina. Takže jestli chceš vzít dívku do kina a zabodovat, poradím ti, kam se v Praze vydat.

Letní kina v autě nebo na terase obchodního centra? Můžeš si vybrat.

V Praze je kino na každém rohu, ale to není nic neobvyklého. Vybrat si můžeš z artových kin nebo vyrazit do 3D kina, nebo si užít VIP kina, kde se pohodlně uložíš na široké lehátko ve dvou. Ale letní kino je přece jen něco jiného, protože jeho sezóna je krátká a je to prostě něco, co k létu patří.

Sunset Cinema Prague – letní kino na střeše

Ne úplně v centru Prahy, ale skoro na dosah je nákupní centrum Arkády. Na metru Pankrác na střeše nákupního centra se každoročně rozjíždí letní kino. Máš možnost si koupit lístky do prvních VIP řad kde se uložíš do obrovských fialových Fatboyů, nebo si koupit obyčejný lístek a udělat si pohodlí v plážovém lehátku. Hraje se denně, parkovat můžeš zdarma a jako bonus si můžeš dopřát výhled na okolí z horního patra obchodního centra.

Cena vstupenky je 210 Kč a s ISIC máš 15% slevu!

letní kino arkády

Kasárna Karlín – multifunkční prostor v centru Prahy

Jestli hledáš unikátní místo, kam zajít na drink, udělat si grilování s kamarády, poslechnout si koncert nebo si užít letní kino, tak určitě nesmíš vynechat Kasárna Karlín. Tento unikátní prostor najdeš kousek pěšky od metra Florence. Letní kino si zde užiješ v pohodlných plážových lehátkách s drinkem v ruce. Kino se zaměřuje spíš na artové snímky a kultovní filmy. To ostatně také sedí do tohoto prostoru i jeho filozofie. Skvělé na tomto letním kině je i to, že je dog-friendly, protože zrovna sem můžeš vyrazit i se svým dobře vychovaným čtyřnohým parťákem. Prostor Kasáren disponuje také promítacím sálem, takže kdyby se náhodou pokazilo počasí, filmová produkce se rozhodně neruší, ale přesune se do promítacího sálu. Cena vstupenek je 80 Kč a koupíš si je online v aplikaci Goout.net.

letní kino Kasárna Karlín

Auto kino Strahov

Vždycky jsi při sledování amerických filmů záviděl romantiku v letním autokině? Tak už nemusíš a můžeš si do kina autem zajet i u nás. Autokin zase tak moc není, ale třeba to strahovské stojí za to! Na 13×6 m velkém plátně v rozlišení 4K, takže zážitek si určitě užiješ! Navíc, po dohodě je možné si domluvit komentovanou procházku stadionem s průvodcem. Pokud přijedeš stylově kabrioletem a nebudeš sebou mít deku, můžeš si ji na baru půjčit. Pro řidiče, kteří nakonec popijí nějaký drink platí parkovné do druhého dne zdarma. A pozor, jestli si tento nevšední zážitek chceš dopřát, ale nemáš vlastní auto, stačí si včas udělat rezervaci a půjčit si na místě jedno ze dvou sdílených aut. Kino Strahov je prostě skvělé a dokonale vychytané. Cena za auto je 350 Kč. Objednat vstupenky. 

auto kino strahov

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.