Nejlepší dokumenty na Netflixu

Nejlepší dokumenty na Netflixu

Netflix v posledních letech silně rozjel vlastní produkci a snad každý měsíc přináší svým uživatelům nové zajímavé filmy, seriály a dokumenty. Věnují se různým tématům od sportu, přes kriminální případy, udržitelnost, módu, zdraví či design.

Přinášíme ti tipy na šest skvělých dokumentů, které pozitivně cení diváci i kritici.

Cheerleading

Desetidílný dokument sleduje tým roztleskávačů na americké škole Navaro College, který usiluje o zisk mistrovského titulu. Přísná trenérka Monica připravila extrémně náročnou choreografii pro různorodý tým sportovců, jejichž silné životní příběhy se v dokumentu prolínají s obtížným programem tréninků a školních povinností.

Sociální dilema

Víš o hrozbách, které představuje používání sociálních sítí? Jaké taktiky používají technologičtí giganti, aby si udrželi tvou pozornost? Svědectví odborníků, kteří pracovali pro firmy jako Google, Instagram či Facebook se prolínají s hranými etudami a představují nám odvrácenou stranu závislosti na sociálních sítích u mladých lidí a její dopady na společnost.

Naše planeta

Velice emotivní a edukativní počin, který se snaží poukázat klimatické změny a jejich dopad na přírodní habitat řady zvířecích druhů. Devět epizod se věnuje například mořským pobřežím, lesům či zamrzlým oblastem. Dokument namluvil slavný přírodovědec a televizní hlasatel Sir David Attenborough, který se již několik dekád věnuje přírodním divům a ochraně životního prostředí. Podle Netflixu si Naši planetu v prvním měsíci po vydání pustilo více než 25 milionů domácností po celém světě.

Ďábel od vedle

Znáš dobře své sousedy? Někteří totiž možná nejsou tím, kým se zdají být. Ďábel od vedle sleduje nečekaný zvrat v životě na první pohled milého dědečka z Clevelandu, který je předvolán k soudu v Izraeli a obviněn z toho, že za druhé světové války působil jako dozorce v koncentračním táboře. Pětidílné drama plné zvratů, silných lidských příběhů a emocí.

Jak vyrobit vraha

Strhující dokumentární série sleduje příběh dvou mužů z amerického Wisconsinu. Obvinění z vážného trestného činu, uvěznění a právní pletky s policejním oddělením odstartují řadu šokujících událostí, které obrátí jedné rodině život naruby. Jak vyrobit vraha vyvolalo řadu bouřlivých reakcí a na úspěšnou první sérii navázala neméně zajímavá druhá řada, která sleduje i nové právní drama.

F1: Touha po vítězství

Rychlost, nebezpečí, sláva, adrenalin, napětí. Pro to a mnohem víc žijí jezdci F1. Tento dokumentární seriál o třech řadách tě absolutně chytne a už nepustí. Tři sezóny, desítky ctižádostivých závodníků, lesk a sláva prestižních okruhů, souboje a intriky týmů a neuvěřitelně strhující podívaná z tebe udělá toho největšího fanouška motoristických sportů.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.