Knižní novinky pro relax i objevování

knižní novinky

S jarem se nás stále ještě drží dlouhé zimní večery, kdy rádi saháme po dobré knize. Máme pro tebe pár zajímavých knižních novinek, které se dostaly na pulty.

Rozšiř svoji knihovnu o další knižní novinky

Rozšiřování knihovničky patří pro řadu z nás k oblíbeným kratochvílím. Proto ti přinášíme opět výběr posledních knižních novinek, ať už hledáš napětí, romantiku nebo chceš prostě být myšlenkami chvíli v jiném světě. Nezapomněli jsme ani na společenská témata, jako třeba tabu kolem vztahů a sexu nebo jak vypadá život lidí v totální totalitě. Na všechny knihy v e-shopu nebo na prodejně Knihy Dobrovský máš slevu ISIC.

Thriller ze zákulisí pražského metra

Štěpán Kopřiva: 101 minut

kniha 101 minut

Co se stane, když během výpadku proudu uvízneš v metru – v naprosté tmě v hlubokém podzemí? Co když jde samotným záchranářům o holý život? Co všechno musí podstoupit, aby tě dostali ven… a co všechno musí obětovat v případě, kdy všechno nejde tak úplně podle plánu? A podle plánu nejde v tomhle případě absolutně nic.

Na knize oceníš hlavně tempo, napětí a taky autorův obdivuhodný přehled o postupech a profesním slangu záchranných složek, díky čemuž je příběh naprosto realistický. Garantujeme ti, že cesta metrem pro tebe bude odteď dost jiná!

Čtení s dávkou romantiky

Caroline George: Nejdražší Josephine

nejdražší josephine kniha

Dokonalý romantický příběh, kterému dodává na zvláštnosti proplétání fikce s realitou. Kniha je nesmírně čtivá a bude pro tebe ideální oddechovkou ke kávičce a dezertu.

1821: Elias Roch nemá štěstí v lásce. Josephine De Clareovou potkal jen jedinkrát a od té doby jí napsal desítky dopisů v naději, že ji znovu najde. 2021: Josephine De Clareová má špatný vkus na kluky. Ten poslední málem zničil přátelství s její nejlepší kamarádkou. Nyní, po smrti svého otce, Josie najde ve starém venkovském sídle Eliasovy dopisy. Najednou cítí, že ji cosi táhne k muži, který žil před dvěma sty lety. Dokážou najít jeden druhého?

Kerri Maniscalco: Království hříšných

království hříšných kniha

Knižní novinka dvě sestry. Jedna vražda. Touha po pomstě, která rozpoutá peklo… Emilia a její dvojče Vittoria jsou čarodějky tajně žijící mezi lidmi na Sicílii. Jedné noci se Vittoria nevrátí domů a nedlouho poté Emilia objeví její zohavené tělo. Seznámí se s Irou, jedním z Hříšných – pekelných princů. Ira tvrdí, že je na Emiliině straně a byl pověřen svým vládcem, aby na ostrově vyřešil sérii vražd. Jenže když jde o Hříšné, nic není tak, jak se zdá…

Doporučujeme všem, kdo milují fantasy, rádi řeší záhady a zároveň je potěší vsazená romantická linka “hate to love”. Hlavní hrdiny si zamiluješ, hlavně démonického týpka Iru a jejich svět se ti nebude chtít opustit.

Knižní novinky, které ti rozšíří obzory

Terézia Ferjančeková a Zuzana Kašparová: Vyhonit ďábla

kniha vyhonit ďábla

Masturbace, orgasmy, porno, tělo, sexismus, ale i rozchody a přátelství – zkrátka společenská tabu, která už autorky na rovinu rozebírají v úspěšné podcastové sérii Vyhonit ďábla. Teď přicházejí se stejnojmennou knihou, která se také věnuje choulostivým tématům, o kterých se nám těžko mluví. Zuzana a Terezie s upřímností a humorem sobě vlastním bourají stereotypní představy (nejen) o sexu a intimitě a otevřeně sdílejí vlastní zkušenosti, s nimiž se nejeden čtenář bezpochyby ztotožní.

Nina Špitálníková: Svědectví o životě v KLDR

kniha svědectví o životě v KLDR

Vítej v Severní Koreji. V zemi, kde existují kvóty i na množství výkalů. Svobodnou vůli si prosím odložtu vstupu a do klopy připni odznáčky vůdců. Děkujeme. Jak se lidem v takovém režimu žije? A mohou tu být i šťastní?

Kniha koreanistky Niny Špitálníkové je očekávanou knižní novinkou a přináší 7 rozhovorů se severokorejskými uprchlíky a představuje unikátní příspěvek k poznání jednoho z nejtužších autokratických režimů na světě. V knize promlouvá například učitelka, vekslák, důchodkyně nebo studentka a jsou mezi nimi jak ti, kterým režim dal pořádně zabrat, tak ti, kteří s ním sympatizovali. Při čtení tě kromě silných příběhů bezpochyby zaujme autorčina profesionalita i citlivost, s jakou uprchlíkům s těžkými osudy klade trefné dotazy. Jejich výpověď je jednoznačným připomenutím, jak důležitá a křehká je v životě člověka svoboda.

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.