Knižní novinky pod stromeček

slečna si užívá vánoční prázdniny s knihou

Přemýšlíš, co darovat nebo si přát pod stromeček? Dobrá kniha to vždycky jistí. A tak i tentokrát přinášíme výběr knižních novinek, kterými můžeš potěšit sebe i své blízké.

Naše tipy na předvánoční knižní novinky  

Tentokrát jsme pro tebe vybrali mix knižních titulů, kterými pod stromečkem potěšíš kluky, holky i starší členy rodiny.

Oddechové čtení pro ženy – Nestoudná zvědavost 

nestoudna-zvedavost-obalka-knihy

Nestoudná zvědavost je příběhem, který nabízí od všeho trochu. Detektivka protknutá romantikou, kde vystupuje svérázná hlavní hrdinka a další skvěle vykreslené postavy, které mezi sebou vedou vtipné dialogy. Autorka Lynn Messina stvořila perfektní parodii na historické romány z prostředí anglické šlechty.  

O čem kniha je?  

Beatrice žije ve svých 26 letech v rodině zámožné tety, u které žije a pro své okolí je společensky naprosto odepsaná. Nicméně jistý šarm i ostrovtip má, jen jí není příjemné dávat je na odiv při opulentních večírcích šlechty. To nejhorší, co se jí mohlo přihodit, je setkání s vévodou z Kesgravu, který má sebevědomí na rozdávání, je řádně nadutý a Beatrice neustále popichuje. Ale svým způsobem to mezi nimi jiskří, a to už od chvíle, kdy se v noci setkají nad mrtvým tělem. Chvíli se vzájemně podezírají z vraždy, ale nakonec se rozhodnou spolupracovat a stanou se z nich amatérští vyšetřovatelé. Jak dlouho bude trvat, než si ti dva přiznají, že se vzájemně přitahují?  

Strhující krimi příběh – Osudné svědectví  

osudne-svedectvi-obalka-knihy

Jestli tě láká napětí a detektivní zápletky, kdy do poslední chvíle netušíš, kdo je pachatel, tak Robert Bryndza a série o inspektorce Erice Fosterové tě nezklame. Osudné svědectví je nejnovějším dílem v sérii a vyšetřovatelka má na stole opravdu zvláštní případ s nečekaným rozuzlením.  

O čem kniha je?  

Detektiv Erika Fosterová vyšetřuje brutální vraždu Vicky Clarkeové, která tvořila podcast o skutečných zločinech. Těsně před smrtí Vicky pracovala na nové epizodě o sexuálním predátorovi, který loví mladé studentky v okolí jižního Londýna. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a nahrávky zmizely, začíná jí být jasné, že Vicky nejspíš byla jen krok od odhalení útočníka. Pak ale přijde šok a Erika musí přehodnotit vše, co si do té doby o Vicky myslela a věděla. A s omezeným množstvím indicií a téměř žádnými důkazy musí najít vraha, než udeří znovu. 

Akční fantasy pro kluky – Temné blues v New Orleans 

temne-blues-v-new-orleans-obalka-knihy

František Kotleta se vrací k jedné ze svých nejúspěšnějších literárních postav a je to jízda víc než podařená. Temné blues v New Orleans je libová “braková” literatura plná magie, sexu, rituálů, démonů a… blues. A taky spousty akce a humoru.  

O čem kniha je?  

Paranormální detektiv Tomáš Kosek má problémů víc než dost. Nejenže dluží CIA službičku a musí pro ni vyřešit, proč se z amerických mariňáků stávají zombie, ale má na krku i pár hladových naštvaných démonů a bohyně, které získaly prastarou magii. K tomu mocného sumerského démona, jezinky a starou dobrou babu Jagu. To však není nic proti tomu, že se mu místo dcer mají narodit dvě děsivé zrůdičky. Ale kdo jiný by si s tím měl poradit než právě on?  

Povinná četba pro “Potterheady” – S kouzelnickou hůlkou 

s-kouzelnickou-hulkou-obalka-knihy

Kniha S kouzelnickou hůlkou od herce Toma Feltona udělá radost každému fanouškovi Harryho Pottera. Filmový Draco Malfoy, hlavní rival Harryho Pottera, se po letech rozhodl svěřit s těmi nejosobnějšími i nejvtipnějšími vzpomínkami na více než deset let natáčení filmů, jejichž knižní předloha změnila svět. Jaké bylo dospívání uprostřed natáčení filmového hitu? Jak to ve skutečnosti bylo s Tomovým románkem s filmovou Hermionou Emmou Watsonovou? A co dokázalo doběla rozčílit obávaného profesora Snapea? Varování! Tato kniha vás přiměje silně přehodnotit vztah k jedné z nejnenáviděnějších filmových postav všech dob. 

Nezapomeň, že v knihkupectví Knihy Dobrovský můžeš s průkazem ISIC využít slevu 10 %!

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.