Kam za kulturou po Evropě

festival-tomorrowland-hlavni-stage

Už je ti Česká republika co se týče kulturního povyražení malá? Přinášíme proto pár tipů, kam za kulturou do Evropy.

Za kulturou na evropské festivaly

Aspoň jednou za život by se měl zažít nějaký super legendární festival světového formátu. Vyraz za kulturou na evropské festivaly! Jejich atmosféra je naprosto neopakovatelná, nabízí unikátní mix headlinerů a show na nejvyšší úrovni, jsou vymazlené po designové stránce a návštěvníkům nabízí kvalitní servis.

Festival Tomorrowland

Typ akce: festival elektronické hudby

Kdy: 15. – 17. července, 22. – 24. července a 29. – 31. července 2022 (celkem 3 víkendy)

Kde: Boom, Belgie

Tomorrowland začínal jako malé setkání pár tisícovek lidí, teď je jedním z nejlegendárnějších festivalů elektronické hudby se statisícovou účastí. Každý rok pořadatelé vytvoří v krásném přírodním prostředí u obce Boom v Belgii doslova pohádkový svět a nezapomenutelnou show. Opravdový únik do fantastické reality tu zažiješ jednak díky působivé elektro hudbě, ale také díky detailně propracovanému stagedesignu, animacím a projekcím i velkolepému ohňostroji. Nadchne tě i kvalitní servis okolo festivalu – ubytování v kouzelném Dreamville, kde tě čeká chutné a zdravé jídlo i nápoje a chill-out zóny nebo zóna „balance and recovery“, kde si můžeš třeba zacvičit jógu. Každý rok má festival speciální téma, které určuje styl MainStage i celé produkce. Dřívějšími tématy byly třeba “Around the World” nebo “The Book of Wisdom” a letos to bude “The Reflection of Love”. Letošní párty pomůžou vytvořit headlineři jako populární trance DJ Armin Van Buuren, dále Afrojack, Steve Aoki, Timmy Trumpet nebo akční DJka Amelie Lens, plus asi zilion dalších zajímavých DJ´s a producentů elektro hudby z celého světa.

festival-tomorrowland-stage-around-the-world-2 festival-tomorrowland-stage-around-the-world

Foto: tomorrowland.com

Sziget festival

Kde: Budapešť, Maďarsko

Kdy: 10. – 15. srpna 2022

Festival Sziget přezdívaný jako Ostrov svobody je mírumilovné setkání nejrůznějších kultur, jehož cílem je oslava kvalitní hudby a zábavy. Jde o jednu z největších kulturních akcí Evropy, na kterou se sjíždějí návštěvníci z celého světa. Hudba je důležitou součástí festivalu, ale najdeš tu i spoustu dalších forem umění včetně cirkusu, divadla a mnoho dalších performance. Headlinery jsou letos třeba Arctic Monkeys, Milky Chance, Justin Bieber, Bastille nebo rapperka Nina Kraviz.

festival-sziget-hlavni-stage festival-sziget-performance

Foto: szigetfestival.com

Vinobraní v Evropě trochu jinak

Vienna Wine Hiking Day

Typ akce: vinobraní a túra po vídeňských vinařstvích

Kdy: 24. – 25. září 2022

Kde: Vídeň, Rakousko

Na netradičně pojaté vinobraní se můžeš těšit v rámci každoročního Vienna Wine Hiking Day. Začátkem října se návštěvníkům otevřou vinohrady na předem určených turistických trasách. Vinaři si připravují vlastní doprovodný program, prohlídku vinohradů a samozřejmě degustace vína a vynikající jídelní menu. Při putování si navíc užiješ pobyt v přírodě a skvělé výhledy na město, případně zvládneš vystřízlivět před návštěvou další zastávky. Protože se popularita této zahraniční kulturní akce zvyšuje, je letos připravena i nová čtvrtá trasa.

vienna-wine-hiking-day-posezeni-ve-vinici vienna-wine-hiking-day-vyhled-na-mesto

Foto: www.wien.info

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.