Kam vyrazit na podzimní street food?

Lidé bavící se na street food akci

Open air festivaly jsou sice za námi, podzim ale také nabízí parádní akce pod širým nebem. Vyraz objevit nové chutě na podzimní street food festivaly, vinobraní nebo dýňobraní!

Tipy na venkovní akce s dobrým jídlem a pitím 

Radovánkám u vody a na sluníčku sice odzvonilo, na celodenní pobyt venku nalehko už to není, ale určitě to neznamená, že musíš zůstat trčet doma. Co takhle se vypravit někam, kde se můžeš družit s podobně naladěnými lidmi a zahřát se dobrým jídlem a pitím? Podzim je ideální doba, kdy navštívit street food festivaly, vinobraní a další gastro akce.  

Praha a střední Čechy 

Street food a Flea market na náplavce 

Kdy: 18. září 2022  

Kde: Praha 5, Smíchovská náplavka  

Vstupné: zdarma 

V neděli opět ovládnou Smíchovskou náplavku stánky plné radosti pro všechny smysly. Tentokrát se streetfoodovým občerstvením a delikatesami z celého světa. Navíc si budeš moci pohrabošit také v přidruženém Flea marketu plném originálních věcí, např. módy malých salonů, šperků, knih, gramodesek, bytových doplňků, květin a dalších. Můžeš si tak v předstihu pořešit vánoční nákupy. Atmosféru dokreslí živá hudba a workshopy pro děti. 

Street food festival na náplavce

zdroj: https://foodevent.cz 

Vinobraní na Grébovce 

Kdy: 23. – 24. září 2022  

Kde: 1. den – Praha 2, Náměstí Míru, 2. den – Praha 2, Havlíčkovy sady 

Vstupné: zdarma 

Tradiční vinobraní v okolí areálu Grébovka je asi nejpopulárnější vinobraní v Praze. Vychutnáš si kromě vína a dalších delikates také krásu prostoru a pavilonu Grébovky. Nebude chybět živá hudba různých žánrů, taneční show, program věnovaný vinařským tradicím a zábava pro děti. Organizátoři letos překvapí tématem propojení vína a filmu.  

Klobáskofest v pivovaru Velké Popovice 

Kdy: 24. září 2022 

Kde: Velké Popovice, areál Pivovarského parku 

Vstupné: zdarma 

Na kole nebo vlakem Kozel expres z pražského hlaváku můžeš vyrazit na netradiční prohlídku pivovaru. K ochutnávce alko i nealko piva si můžeš dopřát nekonečný výběr poctivých klobásek. Baštu zpestří soutěže a živá hudba.  

Prague coffee festival 

Kdy: 22. října 2022 

Kde: Praha 7, Pražská tržnice Holešovice 

Vstupné: od 399 Kč v předprodeji 

Naprostý ráj pro každého milovníka kávy. Pokud se mezi ně také řadíš, můžeš se těšit na přednášky, degustace vzorků kávy z lokálních i zahraničních pražíren, ukázky pražení, prezentaci kaváren i jednotlivých baristů, workshopy alternativních kávových metod, ale i bohatý kulturní program pro dospělé i pro děti. 

prague-coffee-festival

Brno a Jižní Morava 

Dýňobraní ve Valtickém Podzemí 

Kdy: 16. září 2022 

Kde: Valtice, vinné sklepy Valtické podzemí 

Pohltil tě taky trend ozdobit si domov na podzim dýněmi? Tak to tě nadchne tradiční valtická dýňová akce pro celou rodinu. Potkáš tu stovky dýní různých tvarů a druhů s možností vyřezávání přímo na místě. Nechybí ani odrůdové burčáky, ochutnávka dýňové polévky z Valtického Podzemí, soutěže pro děti a vrcholem bude tajemný večer se stovkami zapálených vyřezaných dýní. 

Burger Street Festival  

Kdy: 30. září – 2. října 2022 

Kde: Brno, Galerie Vaňkovka 

Vstupné: zdarma 

Karavana nejvyhlášenějších burgerů, hranolek, zmrzlinářů a drinků opět zakotví před obchodním centrem Galerie Vaňkovka. Jen na Burger Street Festivalu najdeš pohromadě burgery, za kterými jinak musíš cestovat! A nemusíš se omezovat jen na hovězí, budeš mít možnost ochutnat i vegetariánské, veganské nebo třeba rybí.

Liberec 

Dýňová neděle 

Kdy: 16. října 2022 

Kde: Liberec, Náměstí E. Beneše 

Vstupné: zdarma 

Již tradiční akce, kde dobře nakoupíš, ochutnáš, vytvoříš a pobavíš se. Na krásném náměstí u liberecké radnice se rozjede workshop vyřezávání dýní, soutěže a jarmark. Nebude chybět široký výběr občerstvení nejen z dýní a taky nějaká ta hudba.  

Dýňová neděle v Liberci

zdroj: Facebook Liberec.cz

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.