Kam v srpnu na fesťák

festival-let-it-roll

Srpen je festivaly stále nabitý. Vybírat můžeš z žánrů, jako elektro, rock a metal a zajet si můžeš i na pop, reggae i folk. Tak kam to bude?

SRPNOVÉ HUDEBNÍ FESTIVALY 

Ještě nemáš dost nebo ti zatím nevyšlo podívat se někam na festival? Ještě máš šanci.  

Let It Roll 

Kdy a kde: 4. – 6. 8. 2022, Milovice, letiště 

Festival patří mezi ty, které si hodně hrají i s vizuálním zážitkem. To prostě k elektrohudbě patří. V letošním roce na sebe hlavní stage vezme podobu vesmírné lodi, ve které roboti putují vstříc své budoucnosti. Právě na MOTHERSHIP se představí ta největší jména z lineupu, jako legendární Pendulum. Druhou stage, proslulý TEMPLE ovládne především zvuk současného tanečního drum & bassu, který doplní několik předních jumpupových a neurofunkových DJs. Pozor, TEMPLE a jeho obří kamenné hlavy, plameny a liány tu však letos uvidíš naposled. Naproti tomu tě ale čeká i jedna premiéra zbrusu nové dekorace třetí stage, EVE’S SANCTUM! Tahle svatyně se stane útočištěm pro všechny labelové takeovery, jako hvězdy Hospital Records, Critical Music a 1985 Music.  

Headlineři: Sub Focus, Dimension, Metrik, Gydra, Pendulum, Legion & Logam, B-Complex, Maduk, Workforce, Mothership, Harriet Jaxxon, Technimatic, kompletní line up zde. 

temple-let-it-roll

Brutal Assault 

Kdy a kde: 9. – 13. 8. 2022, Jaroměř, Pevnost Josefov 

Na Brutalu je zajímavé už jen to, že se koná na unikátním místě v historické pevnosti, takže jsou metalová vystoupení opravdu demonická. 150 kapel na festivalu předvede vystoupení našlapaná drsným zvukem kytar, growlingem a výkonem nejlepších bubeníků. Kromě toho se můžeš těšit na naprosto šílené fanoušky, umělecké výstavy a horor kino! 

Headlineři: Mercyful Fate, Cannibal Corpse, As I Lay Dying, Abbath, Static-X, Cradle of Filth, At the Gates, Suffocation, Mayhem, Katatonia, Solstafir, Clutch, Municipal Waste, Dark Funeral, Amenra, Venom, Front Line Assembly a další. Kompletní line up zde. 

brutal-assault-josefov

Rock for Churchill – POSLEDNÍ JÍZDA! 

Kdy a kde: 26. – 27. 8. 2022, Vroutek, Areál Myslivna 

Tenhle menší festival nabízí překvapivě příjemný mix žánrů, jako popík, reggae, elektro i folk. A je hrozná škoda, že letos v srpnu nás čeká jeho poslední ročník. Rock for Churchill se koná v příjemném přírodním areálu, který je pro konání fesťáku jako stvořený. Tu hlavní ze dvou stage letos poctí návštěvou i úžasný melbournský charismouš Dub FX, který začínal jako pouliční performer a teď jezdí po světě všem ukazovat, že beatbox je umění, se kterým se musí počítat. Jinak se můžeš tešit na perfektně vyvážený program, ve kterém si najde svoji srdcovku snad každý. 

Headlineři: Dub FX, GusGus, Asian Dub Foundation, Vypsaná Fixa, J.A.R., Tata Bojs, Bert & Friends, MYDY, Skyline, PSH, Krucipüsk, Polemic kompletní line up zde. 

dub-fx-and-woodnote

Kalendář všech důležitých festivalů sezony 2022 najdeš tady.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.