Kam na letní scénu v Brně

Kam na letní scénu v Brně

Letní počasí je jako stvořené pro celodenní aktivity – koupání, sport, koncerty a festivaly pod širým nebem. Také letní divadelní představení jsou často vyhledávanou večerní zábavou. Kam tedy vyrazit na letní scénu v Brně?

Přehled letních scén v Brně

Letní scéna Divadla Bolka Polívky

Všemi známá a oblíbená letní scéna v Brně nabízí v programu skvělá představení z Divadla Bolka Polívky. Pod hvězdným nebem se tu můžeš těšit na Bolka i jeho dceru Annu v inscenaci DNA či Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, nebo na představení Šašek a syn v podání Bolka a jeho syna Vladimíra. V krásném představení Tři grácie z umakartu se tu objeví také Zlata Adamovská, Ilona Svobodová a Anežka Rusevová. Letní scénu najdeš v Amfiteátru Kraví hora a jednotlivé inscenace se tu hrají od června až do poloviny srpna.

Sedmý ročník Letních scén Divadla Bolka Polívky přivede na jeviště pod hvězdnou oblohou ty nejzářivější stálice i vycházející hvězdy současného tuzemského divadla. Těšit se můžeš na Petra Nárožného, Simonu Stašovou, Ivu Janžurovou, Karla Rodena, Jiřího Lábuse, Oldřicha Kaisera, Pavla Lišku, Annu a Vladimíra Polívkovi.

Některá z představení se odehrávají také v amfiteátru v Mikulově – od 5. do 9. července a na nádvoří Zámku Slavkov od 12. do 13. července.

Vstupenky si můžeš zakoupit přímo na stránkách Letní scény Divadla Bolka Polívky.

Letní scéna Divadla Bolka Polívky v Brně

Národní divadlo v Brně

Letní scéna Národního divadla Brno se neomezuje jenom na brněnské lokality. Operní árie si můžeš užít také v Amfiteátru Mikulov, který poskytuje ideální prostředí pro kulturní zážitky. Poslední srpnový den tam přivítá dramatická opera Carmen. Ta vypráví o pošetilé vášni k divoké cikánce a střetu dvou odlišných světů, který nemůže skončit dobře. Vyhraje láska nebo touha po svobodě?

Kromě amfiteátru v Mikulově se letní scéna Národního divadla v Brně odehrává také na velkém nádvoří Hradu Špilberk nebo v Biskupském dvoře. Biskupský dvůr oplývá krásnými magickými historickými prostory a díky tomu tvoří ideální kulisy pro baletní nastudování nesmrtelného milostného dramatu Romeo a Julie.

Letní Shakespearovské slavnosti

Také v Brně se můžeš těšit na představení z Letních Shakespearovských slavností. V Brně na Špilberku se odehrají představení: Veselé paničky Windsorské, Macbeth, Sen noci svatojánské, ale i představení Bouře. Letní scéna se tento rok obohatí o hudební představení Koncert pro Mr. Shakespeara.

Vstupenky jsou již v prodeji a s jejich zakoupením příliš neváhej, Shakespearovské slavnosti bývají rychle vyprodané.

Nezapomeň, že Shakespearovské slavnosti se odehrávají na více místech České republiky, v Praze, Ostravě, ale také v Bratislavě.

Letní scéna Shakespearovské slavnosti Brno

Městské divadlo v Brně

Letní scénu si zajišťuje také Městské divadlo v Brně, a to přímo v Biskupském dvoře, který je pro open-air představení jako stvořený. Některá představení jsou přenášena z pravidelného repertoáru, avšak jiná představení vznikají pouze pro uvádění na Biskupském dvoře.

Vstupenky si můžeš zakoupit přímo na stránkách Městského divadla Brno a těšit se můžeš na přestavení Světáci, O statečném kováři, Napoleon aneb Alchymie štěstí, Lakomec v podání skvělého Bolka Polívky, Cyrano z Bergeracu nebo Noc na Karlštejně.

Letní scéna Městského divadla v Brně

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.