Jaké seriály si letos nenechat ujít?

Jaké seriály si letos nenechat ujít?

Trávíš během lockdownu stále víc času u televize a často nevíš, co si z té nepřeberné nabídky vybrat? Právě pro tebe jsme připravili 10 tipů na seriály, které by ti rozhodně neměly uniknout.

Tipy na super seriály

Pokud máš předplacený Netflix, tak tě zavřená kina ani nemusí mrzet. Na této streamovací platformě najdeš stovky seriálů, které tě pohltí natolik, že doslova ztratíš pojem o čase. Jedním z nich je Dámský gambit, který měl premiéru sice už na podzim loňského roku, ale kdo ho ještě neviděl, měl by to určitě napravit. Seriál se odehrává v 50. letech v USA a pojednává o osiřelé dívce Beth s mimořádným šachovým talentem. V sedmi dílech budeš sledovat Bethinu cestu za slávou i její boj se závislostí na alkoholu a prášcích. Že ti šachy nic neříkají? Tak věř, že po pár minutách sledování změníš názor.

Silné ženské postavy

I v letošním roce najdeme v seriálové nabídce spoustu zajímavých novinek. Hlavně pro holčičí publikum je určený desetidílný romantický seriál Cesta svatojánských mušek se sympatickou Katherine Heigl v hlavní roli. Příběh vyprávěný prostřednictvím několika časových linií je o celoživotním přátelství dvou kamarádek, do něhož zasáhne zrada. Dalším seriálem, který stojí za pozornost, je britská minisérie Ví o tobě. Je o svobodné matce, která naváže poměr se svým šéfem a zároveň se spřátelí s jeho záhadnou ženou. Od tohoto psychologického thrilleru se nebudeš chtít odtrhnout.

Očekáváná pokračování

Několik úspěšných seriálů se letos dočká svého pokračování. Mezi ně patří například mysteriózní drama Riverdale, které běží už od roku 2017 a nyní si diváci mohou užívat už jeho pátou sérii. Hlavního hrdinu Archieho a jeho partu opět přivede dohromady tajemství v jejich rodném městě. Druhé řady se pak dočká fantasy seriál Zaklínač, v němž mutant Geralt z Rivie loví příšery a hledá svoje místo ve světě. Tvůrci skoro už kultovního Stranger Things letos představí čtvrtou sérii, a tak se opět můžeš těšit na partu mladých teenagerů a jejich konfrontaci se světem příšer.

Těch pecek bude ale letos mnohem víc. Jestli jsi ti doposud unikal španělský akční seriál Papírový dům o dokonalé loupeži, tak teď je nejvyšší čas to změnit. Letos se totiž chystá už pátá řada. Čtvrtou sérií bude pokračovat také skvěle napsané drama Ozark nebo antiutopický seriál Příběh služebnice (u nás vysílá ČT 2). Z produkce HBO pak můžeme doporučit dramatický seriál Euforie o bouřlivém dospívání skupiny středoškoláků, v němž hlavní roli ztvárnila zpěvačka Zendaya. Jeho druhou řadu budeme moci zhlédnout ve druhé polovině roku 2021.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.