Festival Prague Sounds rozezní světovou špičku

festival Prague Sounds

Festival Struny podzimu mění název na Prague Sounds. Není se čemu divit, festival za čtvrtstoletí existence svůj původní název výrazně přerostl. Dávno už na něm nezní jen struny, ale hudba bez ohledu na žánry, která tě zaručeně dostane.

Letos ti Prague Sounds přinesou od 23. října do 24. listopadu skutečně pestrou nálož hudebních zážitků. Do Prahy zavítá neoklasický klávesový mág Nils Frahm, charismatická zpěvačka Laura Mvula, svébytný vládce slova Ghostpoet, jazzové all-star kvarteto Redman – Mehldau – McBride – Blade, bubeník Makaya McCraven přezdívaný „beat scientist“, průkopníci akustického techna Brandt Brauer Frick Ensemble nebo jubilující legenda Jiří Stivín. Co vše dokáže vykouzlit mandolína a lidský hlas, předvede Chris Thile v sólovém recitálu. Festival zahájí 23. října ve Velkém sálu Lucerny americký ansámbl Snarky Puppy. Hned na začátek festivalu se tak můžeš těšit na pražský debut kapely, jež úspěšně uniká žánrovým škatulkám a získává ocenění v kategoriích od jazzu po R&B.

Věrní fanoušci festivalu si mohli již před deseti lety užít nastupující hvězdu jménem Ghostpoet. Britský úkaz s jedinečnou hudební a literární vizí na letošní festival zavítá už jako etablovaný umělec, aby v Divadle Archa představil svoji nejnovější tvorbu, která se vzpírá jednoduchému zaškatulkování do hip hopového žánru.

festival Prague Sounds

Do Fora Karlín se vrátí zpěvačka Laura Mvula. Po úspěšné festivalové premiéře s Filharmonií Brno v roce 2019 se britská soulová hvězda představí v neokoukané hudební podobě a se zbrusu novým repertoárem z ceněného alba Pink Noise. Na něm znovuobjevuje synth-pop 80. let, který posouvá do soudobého uměleckého žánru.

Vstupenky a podrobný program jsou k dispozici na webu praguesounds.cz. S průkazem ISIC můžeš využít 15% slevu.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.