Festival Okolo Třeboně zve na špičkové umělce

Organizátoři 28. ročníku multižánrového festivalu Okolo Třeboně slibují v letošním programu více humoru. Přehlídka, která na jihu Čech tradičně zahajuje prázdniny, zahrne od 26. června do 1. července osm mimořádných hudebních setkání.

Do Třeboně opět přijedou špičkoví umělci mnoha žánrů

Vystoupí na několika scénách včetně velkého pódia v zámeckém parku, kde mívají koncerty mimořádně působivou atmosféru. Za jednu z hlavních událostí festivalu lze považovat společné vystoupení kapel Spirituál kvintet a Hradišťan v sobotu večer.

Letošní ročník bude obohacen humorem, protože příležitostí zasmát se není nikdy dost. V Třeboni to pravidelně obstarává Žižkovské divadlo Járy Cimrmana, které zahájí festival i letos.

Třeboň bude sršet humorem

Svérázný humor slibuje i jazzová legenda Laco Deczi, který bude nejen hrát, ale i „viset v galerii“ – tradiční výstava v Domě Štěpánka Netolického, která postupně mapuje historii přehlídky Okolo Třeboně, se zaměří právě na třeboňské produkce tohoto skvělého trumpetisty a mimo jiné i amatérského malíře.

Vtipný bude bezesporu páteční koncert, jehož hlavní hvězdou bude Ivan Mládek. Na pódiu se s ním vystřídají Ponožky pana Semtamťuka a písničkář René Souček.

Sérii koncertů uzavře večer ve Schwarzenberské hrobce s brněnskou kapelou Cimbal Classic – ta v Třeboni před více než čtvrtstoletím vznikla. Celý program je podrobně zveřejněný na www.okolotrebone.cz.

Autor
Jakub Srněnský