Festival Okolo Třeboně přinese od tance po hudbu

Festival Okolo Třeboně

Pět dní plných hudby a zábavy nabídne letošní ročník festivalu Okolo Třeboně, kterým už 27. rokem začínají prázdniny. Program orientuje tak, aby si z něj vybrali lidé z různých věkových skupin – a vysoké renomé přehlídky tento trend potvrzuje.

Nebudou chybět legendy divadelní i herecké scény

Program 27. ročníku festivalu Okolo Třeboně, který se odehraje od 28. června do 2. července. Zahájí ve čtvrtek Divadlo Járy Cimrmana hrou Dlouhý, Široký a Krátkozraký. Další návrat prověřené kvality na sebe nedá dlouho čekat. Hned v pátek 29. června vystoupí po loňském úspěchu v zámeckém parku opět Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.

,,Pánům se toto prostředí při loňském vystoupení natolik zalíbilo, že přišli s návrhem vytvořit zde prostor, kde si bude moci publikum i zatančit. Moc se na to těšíme, bude to v našem programu další novinka,“ vysvětlil Art Director festivalu Pavel Barnáš.

Sobotní večer nabídne zlatý hřeb festivalu

Sobota 30. června bude jako vždy nejnabitějším dnem festivalu, protože se po celý den bude odehrávat klání začínajících hudebníků Houpací kůň. Loni vyhrála kapela Isara, která se na velké pódium vrátí v úvodu večerního koncertu a přivítá i letošního vítěze.

Poté nastane ten správný čas pro společné zpívání s publikem – od 20 hodin se v zámeckém parku vystřídají legendy: nejprve sourozenci Ulrychovi a poté Pavel Lohonka Žalman.

Vzácné setkání s legendou nabídne i nedělní večer ve Schwarzenberské hrobce, kde 1. července od 20 hodin vystoupí dlouholetý člen Spirituál kvintetu Dušan Vančura se svým vokálním souborem Antikvartet a hostem Petrem Nárožným.

O den později v pondělí 2. července od 20 hodin festival zakončí další prověřená kvalita: rocker Roman Dragoun český hudebník, klávesista, zpěvák a skladatel známý ze skupin Progres 2. Futurum, Stromboli a T4, osobnost uvedená do Beatové síně slávy.
Zde najdete také video pozvánku na festival.

Autor
Jakub Srněnský