Bounty Rock Café Open Air 2019

Sedm kapel z různých koutů Evropy, hard rock, prog rock, blues, legendy a hvězdy. Olomoucký Bounty Rock Café Open Air (BRCOA) prostě nezůstane ani letos nic dlužen své pověsti festivalu, který velice energicky, ale současně pohodově zahajuje festivalovou sezonu v České republice. Jeho devátý ročník se uskuteční v sobotu 22. června v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci.

Nabitý program v Broccoa

uvede hodinu po poledni olomoucká kapela Fly Tomorrow. „Tradičně dáváme zajímavým místním kapelám příležitost zahrát si na velké festivalové stagei. Letos padla volba na žánrově široce rozkročené Fly Tomorrow. Hrají rockové nakládačky i balady, syrové blues i metalové nářezy,“ představuje Dušan Neumann z pořadatelské agentury Bounty Rock Café.

7 Miles to Pittsburgh

Tradiční hard rock vystřídá excelentní prog rock z holandského Eindhovenu. Pětičlennou partu 7 Miles to Pittsburgh dali v roce 2017 dohromady veteráni nizozemské rockové scény Andrew Elt, někdejší frontman glam metalových Sleeze Beez a dlouholetý zpěvák Physical Graffiti, společně s basistou Martinem Helmantelem a bubeníkem Dirkem Bruinenbergem, kteří hrávali s power metalovými Elegy.

Na večerní vyvrcholení festivalu pořadatelé pozvali hvězdné hosty z polských Katovic a Holandska. Polští Riverside v současnosti patří jednoznačně mezi nejzajímavější a nejnápaditější reprezentanty prog rocku na světě.

Závěr patří Physical Graffiti

Na úplný závěr letošního BRCOA vystoupí holandští Physical Graffiti, kteří vystupují už od počátku 90. let s jediným cílem – vzdát hold Led Zeppelin, jedné z nejslavnějších skupin rockové historie.
Devátý ročník Bounty Rock Café Open Air se uskuteční v sobotu 22. června. Program startuje ve 13 hodin.

ISIC TIP: 50 Kč sleva z plného vstupného pro držitele ISIC, ITIC a ALIVE!
Autor
Jakub Srněnský