3 pravdivé příběhy na Netflixu

filmy Netflix

Jestli jsi fanouškem Netflixu, tak pro tebe mám tip na tři skvělé filmové počiny, které vznikly na pozadí skutečných příběhů. Vybral jsem ty, které mi přišly silné a inspirativní.

Netflix vypráví poutavé pravdivé příběhy

Nejlepší filmové scénáře tvoří život a silní lidé, kteří se stali hrdiny svých vlastních příběhů. Jsou úžasní a inspirativní.

Dívka a moře

Dívka a moře film

Tenhle film má jednu hlavní message, žádné sny nejsou nereálné. Bude hodně, co pro jejich splnění budeš muset udělat, ale nakonec to dáš! Před 13 lety nasedla šestnáctiletá Jessica Watson na malou plachetnici, aby si splnila svůj sen stát se nejmladším mořeplavcem, který obepluje svět bez zastávky a cizí pomoci. Film zachycuje poslední týdny před vyplutím a její cestu kolem světa. Jess strávila na moři téměř 7 měsíců a musela se poprat s divokými bouřemi, kterými by stěží propluli zkušení mořeplavci. Film rozhodně stojí za to, ať pro motivaci a obdiv k šestnáctileté dívce, tak pro krásné přírodní scenérie.

Plavkyně

plavkyně film na netflix

Další skvělý film mapuje příběh dvou syrských dívek, které se věnují vrcholovému plavání a žijí život středoškolaček v již válkou zmítané Sýrii. Touha po svobodném životě, sny na účast na olympiádě a snaha dostat celou rodinu do bezpečí přiměje sedmnáctiletou a devatenáctiletou dívku k rozhodnutí vydat se do Evropy. Přežily nebezpečnou cestu přes moře i nespočet pašeráků, které na cestě potkaly, a nakonec se musely poprat s realitou uprchlic v Evropě. Přesto, když to nevzdáš, sen o olympiádě se promění v realitu. Nikdy se nevzdávej, i když to vypadá, že už všechno skončilo.

Zrození šampióna

film na netflix zrozeni šampiona

Tak tento film rozhodně není novinka, ale vznikl již v roce 2009. Přesto stojí za zkouknutí, protože vypráví příběh afroamerického chlapce, kterého v 7 letech odebrali drogově závislé matce. Michael putuje z jedné pěstounské rodiny do druhé. Jednoho dne potká školního trenéra amerického fotbalu křesťanské školy, kterému je hned jasné, že Michael je mimořádným talentem. Nejdřív jej získá pro školu, poté se Michael setká s Leigh Anne, ženou z bohaté rodiny, která se rozhodne mu pomoct a nabídnout nový domov. Přesto Michael musí bojovat s démony, které jej provází, vyrovnat se s minulostí a přijmout nový život, kterému ne vždy rozumí. Dokáže zvládnout univerzitní průměr, je přijatý na prestižní školu a stane se univerzitním šampionem. Na nový život není nikdy pozdě a když se o to, co chceš, popereš s nepřízní osudu, život tě odmění.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.