3 knihy, které změní tvůj život

Knihy osobní rozvoj

Být nejlepší, umět si získat lidi na svoji stranu, zbytečně se nestresovat před každou prezentací anebo umět promluvit ke svému týmu a šéfům není nic snadné. Jak tohle všechno zvládnout?

Knihy pro osobní rozvoj z vydavatelství Grada

Škola není jediným místem kde si osvojujeme své znalosti a dovednosti. Aby se člověk rozvíjel komplexně a dle měnících se potřeb, musí si osvojit i sebevzdělávání. Kromě kurzů lze spoustu dovedností dopilovat k dokonalosti pomocí skvělých knih pro osobní rozvoj, které řeší do hloubky jen jedno z témat. Vybrala jsem pro tebe tři knížky, které ti pomohou zvládnout tři nedůležitější dovednosti. Úspěšnou prezentaci, schopnost sebevědomě mluvit kdykoli a kdekoli bez ohledu na počet posluchačů a umění jak jednat s druhými lidmi.

Úspěšná prezentace

Můžeš mít skvělý projekt, ale pokud jej nebudeš umět prodat dalším lidem, nebudou ti dobré nápady k ničemu. Prezentace není nic jednoduchého, je potřeba skloubit mnoho věcí dohromady a zapojit moderní prostředky. Kniha ti pomůže zvládnout hlavní body úspěšné prezentace a naučí tě, jak nejlépe přizpůsobit prezentaci odlišnému publiku. V deseti kapitolách se naučíš všechno o tom, jak vytvořit moderní prezentaci, která posluchače skutečně zaujme a přesvědčí. Naučíš se, jak mluvit ve správnou chvíli a správným způsobem o důležitých věcech tak, aby to bylo pro posluchače zajímavé a povedlo se ti udržet jejich pozornost od začátku až do konce.

Kniha Úspěšná prezentace rozhodně není vhodná jen pro začátečníky, ale ocení ji i ostřílení profíci, které posune k naprosté dokonalosti.

úspěšná prezentace

Mluvte tak, aby vám druzí naslouchali

Druhá kniha velmi dobře kopíruje tu první, protože doplňuje vizuální prezentaci mluveným slovem. Mnoho lidí nemá problém precizně připravit prezentaci, ale když si má stoupnout před publikum a začít prezentovat, nebo třeba jen shrnout před vedením úspěchy kterých jeho tým dosáhnul, propadá do nervozity a trémy a celá skvělá prezentace se rozpadne.

V sedmi kapitolách tě naučí, jak překonat hlavní problémy s nimiž se řečníci potýkají.

  • Jak se zbavit nervozity a působit přirozeně a otevřeně
  • Jak se propojit s posluchači a získat jejich přízeň
  • Jak nejlépe používat svůj hlas a řeč těla
  • Jak si sestavit proslov a připravit poznámky
  • Jak využít při svém projevu příběhy a humor
  • Jak správně přednášet a prezentovat s PowerPointem
  • Jak zvládnout dotazy a publika

Veřejné vystoupení není nic jednoduchého ani přirozeného, a proto zde dvojnásobně platí, že kdo je připraven, není překvapen.

mluvte aby vás lidé poslouchali

Jak získat a ovlivnit téměř každého

Zatím co první dvě knihy se zaměřují především na projev směrem k posluchačům osobní prezentace, poslední kniha je mnohem komplexnější. Řeší totiž to nejdůležitější a tím je úspěšná komunikace mezi lidmi. Je úplně jedno, jestli se připravuješ na kariéru obchodníka, manažera, nebo povedeš výzkumný tým, schopnost se domluvit s každým a diplomaticky získat lidi na svoji stranu se ti bude hodit.

Paul McGee učí ve své knize řadu jednoduchých tipů a technik, pomocí kterých pochopíš, že příjemné vystupování vždy není ta nejlepší strategie. Jak se naučit mluvit, tak aby ti lidé vždy rádi naslouchali a jak motivovat lidi k nejlepším výkonům. Cennou kapitolou je také to, jak se naučit sdělit kritiku, tak aby ji lidé přijali. Dovednosti z této knihy se ti zcela jistě budou hodit jak v profesním, tak soukromým životě.

jak získat a ovlivnit téměř každého

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.
ISIC TIP:

S ISIC, ITIC, ALIVE máš slevy na celý sortiment Grady v minimální výši 20 %

Pro využití slevy je nutné se zaregistrovat na e-shopu a zadat číslo vašeho průkazu.