Work & Travel USA: Nezapomenutelné léto v Americe?

Přečti si zážitky a zkušenosti Vojty, který vycestoval na Work and Travel USA se STUDENT AGENCY. Jaká byla cesta za jeho americkým dobrodružstvím? Kde všude cestoval a co mu pobyt v Americe přinesl?

Vojtova zkušenost s Work and Travel USA

Proč ses rozhodl vycestovat na W&T?

Chtěl jsem strávit prázdniny mimo ČR a zkusit něco jiného než klasickou brigádu.

Jak sis vybíral agenturu?

Vybíral jsem podle nabídky zaměstnavatelů a podle ceny. Zalíbil se mi Cedar point a STUDENT AGENCY byla jediná agentura, která jej měla v nabídce.

Jak probíhal celý proces vyřízení Work and Travel?

Celý proces byl velice jednoduchý, až mě to překvapilo jak moc. Vyplnil jsem přihlášku, koordinátorka STUDENT AGENCY se mnou udělala krátký pohovor, aby vyhodnotila mou úroveň angličtiny. Pak už následoval Job fair a pohovor se zaměstnavatelem. Pohovor nebyl vůbec stresující, trval pouze několik minut. Posledním krokem bylo získání víz a nákup letenek.

Kam všude jsi cestoval?

Ještě před začátkem Work and Travel jsme se zastavili v New Yorku. Během práce jsme udělali menší výlety, např. do Columbusu nebo na Niagárské vodopády. Po ukončení práce jsme jeli do Chicaga a pak letěli do Miami, odkud jsme měli zarezervovanou plavbu po Karibiku. Bohužel se blížil k Floridě hurikán, takže se nám změnil itinerář a místo na Jamajku a Kajmanské ostrovy jsme pluli do Mexika.

Niagara

Co ti W&T přinesl?

Nejvíce se mi líbilo, jak moc jsem se osamostatnil. Program mi přinesl spoustu přátel z celého světa, zlepšil úroveň angličtiny a do určité míry změnil můj pohled na svět.

Máš nějaké rady a tipy pro ty, kdo Work and Travel zvažují?

Pokud nad tím už někdo přemýšlí, tak by určitě měl jet. Vím, že to z počátku vypadá hrozně složitě, ale opravdu to tak jen vypadá a určitě se tento program vyplatí.

zábavní park

Přátelé v Americe

Až se vrátíš z cest, třeba se ti bude hodit pár tipů jak se obléknout a zazářit na pohovoru do nového zaměstnání.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.