Tipy na nejlepší české kempy

stany a týpí v českém kempu Branná

Kempování nabývá na oblibě raketovou rychlostí. Láká tě to také vyzkoušet? Přinášíme tipy na kempy, které jsou v Česku nejoblíbenější díky skvělé lokalitě i kvalitním službám.

Blíže k přírodě díky kempování 

Čím dál více lidí volí ke strávení dovolené právě kempování. Každodenní shon vymění za pobyt v přírodě s výhodou zázemí nějakého příjemného kempu. S rostoucím trendem se zvyšuje také kvalita českých kempů, už to dávno nejsou jen vyprahlé louky přecpané stany, kde si dáš k jídlu maximálně langoš. Čím dál populárnější jsou také alternativní noclehy v jurtách či teepee. Ti chytřejší provozovatelé si dávají záležet i na místní kuchyni a obchůdcích. Také nabídka vyžití v kempech už zdaleka není jen ping pong a minigolf. 

Nejoblíbenější české kempy 

Zapátrali jsme a vybrali jsme pro tebe tipy na nejlepší české kempy. Tedy takové, které jsou hezky vybavené, perfektně uklizené, kde se dá dobře najíst a je zde možnost se koupat nebo jinak zabavit.  

Autocamp Sedmihorky, Liberecký kraj 

Autocamp Sedmihorky je čtyřhvězdičkový areál, kde se můžeš ubytovat v menších i luxusních chatách, mobilhome, ve stanech s podsadou, ale i v teepee nebo na karavanových a stanových loukách. Všechny ubytovací jednotky jsou příjemně rozprostřené po celém areálu, takže se návštěvníci navzájem příliš neruší. Přímo v kempu je rybník s písčitou pláží, vhodný ke koupání i rybolovu, sportovní a dětská hřiště, minigolf, ohniště, farma s domácími zvířaty, nespočet restaurací a kiosků, tenisové hřiště a hřiště na volejbal a fotbal, stolní tenis i pétanque.  

Ceny ubytování se v letní sezoně pohybují od 120 Kč na osobu, plus poplatek za stan, auto, karavan nebo za nocleh v některém z objektů. Například cena teepee je 680 Kč/noc a vyspí se v něm pohodlně 5 lidí. 

Rekreační středisko Stará Živohošť, Středočeský kraj 

Rekreační středisko Stará Živohošť u Vltavy není kemp v pravém slova smyslu, ale pokud chceš vyrazit někam k vodě, kde to žije, a zároveň mít možnost rychlého úprku do přírody, stojí to za to. V areálu je ti k dispozici vyhřívaný bazén se slanou vodou, hřiště na volejbal, squashový kurt, posilovna a večer si tu můžeš dát bowling nebo zapařit na diskotéce. S partou můžeš využít i místní únikovku nebo laser game. Funguje tu i půjčovna kol, šlapadel, paddleboardů nebo lodiček. 

Ceny ubytování v chatkách a apartmánech začínají na 2 000 Kč/noc/objekt a bývají pro 5-6 osob. 

rekreacni-stredisko-stara-zivohost

Camping Rožnov, Zlínský kraj 

Camping Rožnov se nachází na okraji města Rožnov pod Radhoštěm a přímo z něj se dají podniknout turistické výpravy na horu Radhošť a do okolních kopců. Do kempu můžeš dorazit se stanem i karavanem a ubytovat se dá i v lesostanech, chatkách různých velikostí, až po DELUXE apartmány. V areálu je také moc pěkná restaurace, snídaňový bar a obchůdek. Najdeš tu i zázemí v podobě vkusné kuchyňky, prádelny a čistého a příjemného sociálního zařízení. Přímo v kempu se dá trávit čas u bazénu, je tu několik grill pointů a minizoo. Jinak se dá ale užít spousta zábavy v okolí kempu.  

Ceny v sezóně začínají na 140 Kč/stan pro 2 osoby/noc, plus 120 Kč/osoba/noc. Chata HOBIT pro 2 osoby vyjde na 990 Kč/noc a apartmán DELUXE pro 4 osoby je pak za 3 390 Kč/noc, přičemž čím delší pobyt, tím je cena za noc nižší. 

Kanak – kemp Branná, Jihočeský kraj 

Kanak je především vodácký kemp, kde to můžeš zapíchnout při sjíždění řeky Vltavy, ale dá se v něm strávit i dovolená. Raft nebo kanoe se tu dá i půjčit. Zabydlet se tu můžeš ve stanu, karavanu, ale i v chatičce, indiánském teepee nebo v klasickém táborovém stanu s podsadou. Kemp má moc příjemné zázemí, fajn restauraci, bankomat i doplňkový prodej kempingového vybavení. A především je obklopen přírodou a celý areál je díky zeleni příjemně členitý, je kam prchnout před žhnoucím sluncem.  

Ceny začínají na 150 Kč/noc/osoba, k tomu se případně přičítá 150 Kč/stan/noc či 150 Kč/auto/noc. Chatka pro 4 osoby nebo teepee pro až 15 osob se dá pronajmout za 800 Kč/noc.  

kemp_kanak_branna

Camping Vranovská pláž – Jihomoravský kraj 

V areálu Camping Vranovská pláž můžeš využít nejen stanovou a karavanovou louku, ale také ubytování v mobilhome, třech moderních penzionech nebo si vybrat chatku v některé ze zdejších chatových osad. Určitě se sem vyplatí sbalit kola nebo kolobku, rozhodně je kde jezdit. Nemáš? Nevadí, můžeš si tu obojí vypůjčit. Lokalita nabízí super koupání v “moravském Jadranu”, lanový park, animační programy pro děti a navrch letní kino. Vyřádí se tu i rybáři i houbaři. Turisti se pak mohou vydat prozkoumat třeba hrad Vranov, nedalekou Telč, Národní park Podyjí nebo vinné sklípky u Znojma. 

Kempování tě láká, ale místo kempu preferuješ raději soukromí? Mrkni se, co obnáší kemping v přírodě! 

Foto: archiv kempů

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.