Na Lipensku jako v Zermattu bez aut

Cyklobusem po Lipensku

Ano, přesně tak. Všichni víme, že hromadná doprava je pohodlná, bezstarostná a ekologická. A vědí to i vodáci, cyklisté a pěší turisté, kteří k cestě za novými zážitky nevyužívají vlastní auto, ale jezdí Jihočeským vodáckým autobusem.

Vodácké autobusy obsadili cyklisté

Protože tamní hromadná doprava nabírá na popularitě, vyjede na úzké horské silničky v letní sezoně více než 800 turistických autobusových spojů, které vás dopraví za zážitky na Lipensku i podél Vltavy. A nelekejte se slova “vodácký” v názvu. Ano, u přepravy vodáků na začátek plavby po Vltavě to začalo. Ale přistoupit na palubu autobusu můžete i bez toho, aniž byste mávali pádlem nad hlavou.
Modrá, zelená a žlutá linka

Barevné spoje jsou skvělou orientací na turistické trase

Modrá linka: Zapomeňte na manévry s rozmisťováním aut podél řeky a hledáním parkování. Prostě zaparkujte na poslední štaci, nasedněte do vodáckého autobusu a vydejte se na řeku.

Břehy Vltavy mezi Boršovem nad Vltavou, Českým Krumlovem a Vyšším Brodem brázdí autobusy od rána do večera – až 6x denně v obou směrech. Staví v blízkosti kempů a vodáckých půjčoven – abyste to na řeku měli, co by pádlem dohodil.

Zelená linka vás 4x denně sveze po levém břehu Vltavy – z Rožmberka, přes Lipno nad Vltavou, Frymburk, Horní Planou na Jelení Vrchy. V pohorkách tam prozkoumáte Medvědí stezku nebo šlápnete do pedálů podél Schwarzenberského kanálu.

Žlutá linka vyjíždí 2x – 3x denně z Nové Pece. Přes Frymburk a centrální parkoviště v Lipně nad Vltavou (u lanovky) vás vyveze až 300 metrů pod Vítkův hrádek. Takhle vysoko se žádným jiným autobusem nedostanete.
Mezi autobusy můžete libovolně přestupovat. Všechny linky se potkávají v Lipně nad Vltavou – na centrálním parkovišti, odkud odjíždí autobus ke Stezce korunami stromů.

Sleva s průkazem ISIC

S průkazem ISIC si na Lipně užijete víc. Na všech našich spojích získáte slevu 15% ze základní ceny jízdného. Sleva platí od 9.6.2018 do 2.9.2018

Jízdní řády a informace
Aktuální jízdní řády, informace z provozu a další zajímavosti z dění na řece najdete na našem webu, kde si můžete jízdenky také přímo zakoupit. Ale pospěšte si, o cestování vodáckým autobusem je stále větší zájem.
Tak ukončete nástup. A užijte si dovolenou v okolí Lipna a Vltavy.

Jak levněji cestovat po České Republice? Využívej studentských slev s ISIC.

Autor
Jakub Srněnský