Kde probíhají nejlepší oslavy Silvestra ve světě?

Silvestrovské oslavy ve světě

Pokud ti není Česko dost velké a rád utíkáš do světa, pak si určitě nenecháš ujít silvestrovskou oslavu v některé světové metropoli. Které to umí na Silvestra pořádně rozjet?

Největší silvestrovské oslavy

Silvestr v Dubaji

silvestr v Dubaji

Dubaj patří k nejoblíbenějším prázdninovým destinacím, a hlavně v zimních měsících je přesně to, co si chtějí lidé užít. Teplo, krásné pláže a všudypřítomné večírky. Dubaj láká také na skvělé nákupy za skvělé ceny, a protože i zde se předhání v novoročních výprodejích, stojí za to se sem vydat s koncem roku a užít si jednu z nejlepších silvestrovských oslav vůbec. Hlavním vyvrcholením oslav je nevyšší budova světa Burj Khalifa která se již tradičně stává centrem největšího ohňostroje a své barvy mění do národních barev.

Silvestr v Londýně

Silvestr v Londýně

Sice se zde nezahřeješ pod palmami, ale Británie má své kouzlo i v zimě a o Londýnu o platí dvojnásob. Málo které město nabízí stejnou vánoční romantiku jako právě Londýn. Návštěvu spojíš s hlavními turistickými atrakcemi jako je třeba London Eye Ride, nebo si zajdeš na trhy do Camden Town. Oslavy konce roku jsou v Londýně monstrózní, a to právě v okolí Londýnského oka, kde si na své přijdou milovníci ohňostrojů. A ruku na srdce, může být něco víc symbolické, než že ti odbíjí konce roku Big Ben?

Silvestr v Římě

Silvestr v Římě

Jestli se někde nesou oslavy konce roku v duchu vůní a dokonalých chutí silvestrovských pokrmů, tak je to právě v Itálii. Ne, že by se zde nekonaly skvělé party a zábava, ale Italové se v tento den těší hlavně na setkání s přáteli dobré jídlo, takže jestli hledáš místo, kde si vychutnáš skvělou večeři, pobavíš s klubu a zakončíš oslavami v ulicích, tak Řím je tím pravým. Silvestrovský pobyt spojíš s návštěvou památek jako je Forum Romanum, Pantheon, Coloseum, Španělské schody nebo dokonalou fontánou di Trevi.

Silvestr v Bangkoku

Silvestr v Bangkoku

Návštěva Thajska v období vánočních prázdnin patří mezi nejoblíbenější, a to hlavně mezi studenty. Thajsko není drahá destinace, ale nabízí vše, co si člověk může přát. Nádhernou přírodu, spiritualitu, historii na každém rohu a skvělé a levné jídlo. Když chceš ale zažít to pravé party pod širým nebem, musíš do Bangkoku na slavnou Khao San Road. Zde najdeš nespočet klubů a restaurací po celý rok, ale na Silvestra se změní v jedno velké party i celá ulice. Jestli chceš někde slavit s tisícovkou lidí na ulici do časných ranních hodin, pak tohle místo nesmíš vynechat.

Silvestr v Istanbulu

Silvestr v Istanbulu

Málo se o něm mluví, ale Istanbul je tím pravým místem pro objevování historie a jiných kultur během dne a tím pravým party místem v noci. V případě silvestrovských oslav si můžeš vybrat některý ze skvělých tanečních klubů a řádit až do rána, nebo se vydat na oslavu konce roku na některou z lodí, které křižují bosporskou úžinu a oslavit tak konec starého roku v Evropě a druhou v Asii, přesně tyto dva kontinenty Bospor odděluje. Právě moře je skvělým místem, odkud můžeš pozorovat barevné a četné ohňostroje nad Istanbulem.

 

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.