Kam „vyjet“, když není moc času (ani peněz)!

Milujete cestování, ale (zatím) jste nevyhráli v loterii, abyste si mohli cestovat podle své libosti? Nevěšte hlavu a řiďte se osvědčenými tipy, díky kterým můžete Evropu procestovat skoro zadarmo. Naskočte na autobus Eurolines a hurá za zážitky.

Kam vyrazit po Evropě když není moc peněz

Cestovat levně, ubytovat se levně!

Účet za nocleh je během toulek Evropou pravděpodobně tou nejdražší položkou na seznamu. Tak ji vymažte! Cestovat levně se dá přes noc, je to nejlepší způsob, jak pošetřit nejen peníze za ubytování, ale taky čas. Prospíte se a ráno snídáte už ve vybraném městě. Do bližších destinací můžete vyrazit na otočku, ráno tam a večer zpět. Za jediný den tak můžete mít spoustu nových zážitků, a přitom ušetřit čas i peníze.

Díky časté frekvenci spojů Eurolines se můžete rozhodovat spontánně a cestovat téměř kdykoliv. Do vybraných destinací jezdí několikrát denně a vždy vás přivezou přímo do centra měst, k samotnému centru všeho dění. Při cestování nikdy není peněz nazbyt a každá sleva se hodí. Nezapomeňte, že všichni držitelé karet ISIC, ITIC a Alive mají 20% slevu na jízdenky Eurolines!

Poznej Berlín

Město studentů, hipsterů a milovníků divokých večerů. Berlín není městem, kde byste se snadno nudili. Oplývá nekonečnými možnostmi zábavy, které stojí opravdu za to. Kde jinde, než v Berlíně polezete oknem do kina, poobědváte v berlínské domácnosti nebo si zahrajete ping-pongový maraton? A k tomu všemu vám ještě strom přání vyplní vaše tužby. Cestovat levně do Berlína se dá Autobusy Eurolines a dostanete sem 3xdenně od 350 Kč.

Vídeň není daleko

Víte, jak si užít Vídeň, když už je léto dávno v trapu a teploty letí strmě dolů? Přiznejme si, v takovém počasí se nikomu nechce chodit po památkách. Seznamte se proto s místy, která stojí za to ve Vídni navštívit, když už zima udeří. Od ledna do března se z vídeňského Rathausplatz stává jedno velké kluziště, kde máte možnost předvést ostatním své bruslařské nadání. Jako v ledovém království si budete připadat díky osvětlené fasádě zdejší radnice. A brusle s sebou tahat nemusíte, vypůjčit si je můžete přímo na místě.

Nic v zimě nezahřeje tak, jako horká čokoláda. V této rakouské metropoli si ji můžete vychutnat ve speciální kavárně Demel ve stylu rokoka. Všechny vážené dámy, pánové, šlechta i vídeňská buržoazie s prvním ochlazením mířila do Demelu, kde se servíruje horká čokoláda, která je tak bohatá a hustá, že se vám může zdát, že pijete tekutou tabulku pravé čokolády. Obsluhovat vás budou pouze ženy oblečeny do černých uniforem s bílým límečkem a hovořit k vám budou v třetí osobě. Demel je ceta do minulosti s horkou čokoládou v ruce. Do Vídně se dostanete pohodlně autobusy Eurolines až 3xdenně od 190 Kč.

Cestovat levně do Budapešti

Budapešť není pouze městem termálních lázní, ale ukrývá i mnohá tajemství a místa, která stojí za návštěvu, pokud ovšem víte, kde je hledat. Věděli jste, že se v této maďarské metropoli můžete jít podívat na sochu legendárního detektiva Columba, jít obhlédnout skalní kostel, vzdát poctu králi popu k jeho stromu nebo objevit, proč u břehu Dunaje leží desítky opuštěných bot? Pojeďte to všechno zjistit,  cestovat levně autobusy Eurolines se dá i do Budapešti a dovezou vás od 350 Kč až 3xdenně.

Autor
Jakub Srněnský