ISIC umožní studentům po návratu do lavic odemykat školu mobilem

Vydavatel průkazů ISIC spustil v rámci digitalizace služeb nový identifikační a přístupový systém ISIC PORT, díky kterému mohou mít studenti a učitelé v telefonu průkaz i klíč od školy v jednom.

ISIC PORT je identifikační a přístupový systém, který nabízí školám řešení přístupu a docházky s využitím mezinárodního studentského průkazu ISIC a umožňuje použití mobilu jako osobního průkazu a digitálního klíče. „Dali jsme si za cíl vyvinout bezpečný a zároveň praktický systém identifikace, který by ulehčil život jak školám, tak studentům,“ říká o novince Radek Schich, ředitel společnosti GTS ALIVE, která stojí za průkazy ISIC v České republice.

ISIC PORT je kompatibilní s digitální i plastovou verzí průkazu ISIC, lze jej napojit na elektronickou docházku a také na školní systémy, například knihovnu či jídelnu. Žáci a učitelé tak mohou jednoduše používat ISIC místo několika čipů. Administrátoři systému ISIC PORT mohou monitorovat vstupy do školy a mají vždy přehled o tom, kdo se v budově pohybuje. Lze také nastavit SMS upozornění pro rodiče o příchodu či nepříchodu dítěte do školy.

Technologii na bázi identifikace pomocí mobilních telefonů ve školách nabízí ISIC jako první v České republice. Od svého spuštění v prosinci 2020 byl ISIC PORT nainstalován již na 15 školách a společnost GTS ALIVE jej letos plánuje spustit také v zahraničí. Systém ISIC PORT byl vyvinut ve spolupráci s etugate a IMA.

O průkazu ISIC (International Student Identity Card)

ISIC je jediný celosvětově uznávaný doklad prokazující status studenta na ZŠ, SŠ, VOŠ, VŠ a vybraných pomaturitních studijních oborech. Průkaz vydává světová organizace ISIC Association pod záštitou UNESCO více než 60 let již ve skoro 130 zemích světa. Česká republika je dlouhodobě vyhodnocována jako země s největším rozšířením průkazů ISIC a nejširší nabídkou studentských výhod. Licenční autoritou a oficiálním vydavatelem pro Českou republiku je GTS ALIVE, s.r.o

Kontakt
GTS ALIVE
Tereza Gladišová
Content and PR Specialist
tereza.gladisova@isic.cz

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.