#28 – Patří mladí lidé do komunální politiky a mohou v ní skutečně něco změnit?

podcast tahák

Do dnešního podcastu si Tim pozval Jardu Síče, mladého aktivního politika, který hledá své místo v komunální politice. Téma Taháku se tedy točí kolem komunální politiky a snaha ji přiblížit mladým lidem. Rozhodně nejde o agitaci do nějaké strany, nebo prosazování politické myšlenky. Tim si s Jardou povídal spíš o rozdílech celorepublikového a komunálního politika a o dopadu komunální politiky na běžného občana.

Má smysl chodit ke komunálním volbám, nebo se v této politice aktivně prosazovat? Jarda říká, že rozhodně ano. Tedy pokud ti není jedno, jak se tvoje město vyvíjí a co se s ním děje. Jestli chceš, aby stoletý dub kolem kterého denně chodíš do školy dál zdobil tvoji ulici, nebo ustoupil dalšímu parkovišti. Kluci se dotkli také zajímavého tématu, kde najít relevantní informace a jak si ověřovat informace které mohou vypadat relevantně, ale nakonec se stejně ukázaly jako hoax. Vyznat se v politické i informační džungli není někdy snadné, ale jde to a můžeš si v tom najít systém a tu správnou cestu.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.