#1 – Studium v zahraničí aneb v čem se britské školy liší od českých

Podcast Tahák

V prvním díle podcastu Tahák probíráme studium v zahraničí. Naše marketingová manažerka Vlaďka vyzpovídala kolegyni Terezu, která ve Velké Británii vystudovala dějiny umění a lifestylovou žurnalistiku. Bavíme se o průběhu příjímacího řízení, o typickém dnu v životě studenta, řešíme, jak je to se školným po Brexitu a v čem se anglické vysoké školy liší od těch českých.

Když se Terezy někdo zeptá na to, jak se ke studiu v zahraničí dostala, odpovídá, že to byl její sen odjakživa. „Když jsem byla malá, hrozně mě bavily filmy, seriály a knihy, ve kterých to akademické prostředí z Velké Británie nebo třeba ze spojených států bylo nějak vyobrazeno. Hrozně mě to fascinovalo, měla jsem o tom takovou hodně romantickou představu,“ vysvětluje původ svého rozhodnutí vyjet studovat do Anglie.

„Vážněji jsem se o to ale začala zajímat a po tom, co jsem v sextě na gymplu navštívila Oxford. Zajímala jsem se o to hodně intenzivně a došlo mi, že je mi velmi sympatický ten přístup ke vzdělání, který v Británii je,“ vysvětluje Tereza.
„Nejdříve jsem si vybírala obor, který budu studovat. V momentě, kdy platíš školné, je to celkem zásadní rozhodnutí, které musíš udělat. Musíš si vybrat něco, co tě ty tři roky bude bavit a čemu se budeš aktivně věnovat, protože vzít si obrovskou půjčku a potom skončit po pár měsících je blbost,“ dodává.

Poslechni si celý rozhovor o studiu na vysoké škole ve Velké Británii a dozvíš se, jak vypadají přihlášky, jak se známkuje, jaké práce studenti do školy dělají a proč si Tereza myslí, že by měl alespoň jeden semestr v zahraničí zakusit každý.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.