#8 – Být veganem? Dobře, ale bezpečně!

podcast Tahák

Do dnešního podcastu přijal pozvání nutriční terapeut Bc. David Erban, který na Instagramu vystupuje jako ,,Ten Nutriční,,. David se snaží rozbít mýty o potravinách a nesprávných interpretacích, co je zdravá strava.

V podcastu s Timem rozebrali zdravou výživu a špatné stravovací návyky studentů. Velkým tématem mladých lidí je vegetariánství a veganství, probrali jaká úskalí tyto stravovací styly přináší i jak na ně bezpečně přejít. A jak si stojí vitamínové suplementy vs. vitamíny, které jsme schopni přijmout z potravin? V neposlední řadě zaznělo i téma populárních detoxů. V tomto díle Taháku si na své přijdou všichni, kterým na jejich zdravém životním stylu záleží. 

Na otázku Tima, zda má opravdu strava vliv na dlouhověkost a zda má smysl to řešit už teď v mládí, David odpovídá: ,,Rozhodně, strava se podílí na tom, zda se budeme potýkat s nemocemi, které dříve nebo později u člověka propuknou a negativně se podepíší na jeho délce života. Nejčastější nemoci jsou třeba kardiovaskulární a na ty si zakládáme dlouhodobými špatnými stravovacími návyky. Neznamená to, že si nemůžeš dát čas od času hamburger, ale nad stravováním je třeba se zamyslet.“

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.