#46 – Investovat a šetřit si na důchod již ve studentském věku? I malá částka se vyplatí!

podcast tahák

Dnešní díl podcastu je věnovaný investicím. Pozvání přijali Jan Skála, produktový manažer pro investice a Pavel Šperka, manažer expertních týmů investic a pojištění z Komerční banky. Investice jsou téma, v dnešní době, zajímavější než kdy jindy. Ze všech stran se na nás valí téma inflace a potřeba se zajistit na důchod, ale jak se v tom vyznat a do čeho investovat?

Tima zajímalo hlavně to, jak se mají k investicím stavět studenti, nebo absolventi po škole. Má smysl z prvních ne příliš velkých příjmů začít s investováním a pokud ano, tak čím se řídit a jak se v tom zorientovat. Jan i Pavel se zaměřili na téma dlouhodobého investování, které má pro mladé lidi největší přínos. Nestojí totiž na tom, jak vysoká je investiční částka, ale jak dlouho spoříte. Dva tisíce investované měsíčně nejsou nic moc, ale v horizontu čtyřiceti let a při započtení zhodnocení v investičním fondu se na stáří můžete těšit na zajímavé zajištění. Jaké jsou další možnosti a jak k nim přistupovat se dozvíte v podcastu.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.