#44 – Valachy tour dovede potrápit stovky sportovních amatérů ročně

podcast Tahák

Dnešní Tahák je celý o sportu, konkrétně o vyhlášeném Valachy tour, do kterého se ročně zapojí stovky amatérských sportovců. Tim si pozval Bohuslava Komína, který má Valachy tour na starosti a se kterým si popovídali o celém závodě. V podcastu se dozvíš, že Valachy tour je souborem několika závodů – Valachy Man jako nejnáročnější triatlonový závod, po běžecký závod nebo cyklistiku jako samostatné disciplíny.

Ne každý asi ví, že Valachy tour by zde nebyl bez DATARTu, který stál u vzniku samotné tour. Bohuslav také s úsměvem prozradil, jaké byly začátky a že vlastně podnětem k založení sportovní akce byla firemní sportovní aktivita, kterou se samotní aktéři snažili rozvíjet. Jaké to je tak prestižní sportovní akci řídit a proč je divácky nejúspěšnější akcí Valachy tour závod dětí na odstrkovadlech, se dozvíš při poslechu Taháku.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.