#41 – Jak na levné studentské cestování nejen po Evropě s Anetou Havránkovou

podcast Tahák

Tim si dnes do podcastu Tahák pozval Anetu Havránkovou, která je redaktorkou, studentkou Teritoriálních studií a vášnivou cestovatelkou. V podcastu se věnujeme právě cestování. Povíme si, jakým způsobem využít specializované vyhledávače letenek, které ti můžou najít letenku po Evropě v ceně jednoho oběda, či jakým způsobem ušetříš s ISIC na letenkách. Dozvědět se můžeš i, co je to sdílená doprava, která se dá popsat takřka jako bezpečné stopování, se kterou se dostaneš takřka po celé Evropě.

Neopomenuli jsme ani tipy na služby pro získání slev do hotelů a podle čeho si vybrat správnou lokalitu, abys ušetřil a nestrávil celý den v autobuse. Aneta se nám svěřila i s trikem, jak využít program ERASMUS Youth, který může studentům zajistit cestování v zahraničí placené z EU.

Tyto programy jsou pouze na týden či dva, zdokonalíš své jazykové schopnosti a můžeš prakticky zadarmo projet jakoukoliv zemi v EU. Zasmát se můžeš u zážitku, při kterém přecházela hranice na Kypru, který skončil až u pohraniční stráže. Takže pokud máš touhu objevit svět a neutratit za to celou výplatu z brigád, tak v podcastu najdeš skvělé tipy jak na to!

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.