#35 – Jak vypadá McDonald’s zevnitř očima manažera z HR oddělení?

tahák

Hostem dnešního podcastu je Mirek Svozílek ze společnosti McDonald’s, který má v oddělení People na starosti jak nábor nových zaměstnanců, tak jejich rozvoj a také ohodnocení. Mirek nepatří k lidem, kteří budovali svoji kariéru od hranolek po manažerskou pozici, ale prozradil, že dva z generálních ředitelů na takové pozici v McDonald’s začínali a že rozvoj a posun v kariéře se rozhodně nemusí zastavit ani na pozici vedoucího provozovny.

S Timem si povídali na téma, jak se McDonald’s posunul za posledních 7 let, kdy si Tim vyzkoušel svoji první brigádu právě zde. Tehdy se učil postupy přípravy a procesy ve firmě z tlustého psaného manuálu. Dnes, jak Mirek prozradil, se noví zaměstnanci učí pracovat ve virtuální realitě a na svoji pozici jsou tak skvěle připravení ještě, než si poprvé stoupnou před zákazníka. Právě moderní technologie, které si firma sama vyvíjí, hýbou interním HR procesem a péčí o zaměstnance.

Mirek také prozradil, že mají několik interních soutěží, které motivují k posunu a výkonům. Nejlepší zaměstnanci se mohou těšit na bonusy v tisících dolarů a cesty do hlavní centrály v USA. McDonald’s se také významně podílí na charitativních projektech a pomoci lidem v nouzi jako třeba v případě postižených tornádem nebo pomoci ukrajinským uprchlíkům.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.