#34 – Nadace Vodafone se věnuje mladým talentům i seniorům. Jaké unikátní projekty se povedly?

Podcast Tahák

Do dnešního podcastu si Tim pozval Jana Fencla, programového manažera nadace Vodafone, aby si popovídali o tom, co všechno zastřešuje a kam směřuje svoje aktivity. Asi není překvapením, že velká část projektů se věnuje digitálním inovacím, které pomáhají zlepšovat život třeba hendikepovaným lidem. Možná už trochu překvapí fakt, že na mnoha úspěšných projektech se podílí studenti středních a vysokých škol díky projektu laboratoří nadace Vodafone.

Málokdo ví, že mobilní aplikace Záchranka, kterou mají v mobilu miliony lidí, je původně bakalářskou prací studenta, kterému Vodafone pomohl s její realizací a uvedením do reálného využití, kde pomáhá zachraňovat miliony životů. Podobných projektů má na svém kontě nadace desítky a i nadále se bude studentským projektům věnovat. 

Digitální Odysea pak míří zcela opačným směrem a pomáhá zejména seniorům orientovat se v digitálních technologiích a dohnat potřebné znalosti ke komfortu běžného života.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.