#29 – Jak nastavit udržitelné podnikání a jak s pomocí chytrých technologií snižovat uhlíkovou stopu?

tahák

Tim si do dnešního dílu pozval Zuzanu Holou, ředitelku komunikace a udržitelnosti ve společnosti Vodafone. Povídali si na téma ekologie a podnikání. Je potěšitelné, že tak velké společnosti jako je Vodafone mají udržitelnost na prvním místě a díky tomu snižují eko dopad svého podnikání.

Zuzana Holá ale nemluvila jen o tom, jak to chodí ve Vodafone, ale o moderních technologiích, které jsou primárně vyvíjené s cílem snižovat dopad provozu firem i správu městských částí na životní prostředí. Zajímavostí rozhodně je, že takové technologie řídí závlahy v městských parcích a nebo eko parkingy v centru Prahy. Zajímavé téma, které našeho moderátora překvapilo, byly i parametry pro nastavení eko ratingu u mobilních telefonů. Když se rozhlédneme kolem sebe, zjistíme, kolik věcí mohou ovlivnit nejen firmy, ale i každý z nás. 

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.