#26 – Jsou velké firmy společensky odpovědné? Jak jsou na tom s recyklací?

podcast Tahák

Do dnešního dílu Tahák si Tim pozval Olgu Dolínkovou, tiskovou mluvčí společnosti Datart a podívali se spolu na téma společenské odpovědnosti firem. Je zodpovědný přístup k ekologii a recyklaci jen marketingovým klišé firem, nebo opravdu něco mění a přijali skutečnou zodpovědnost za životní prostředí? Možná jste nevěděli, že se zodpovědné firmy hlásí k 17 cílům udržitelného rozvoje, které bylo schváleno Radou OSN.

Padlo i téma recyklace spotřebního zboží a, zda by to měly být firmy, které budou zodpovědné za recyklaci, nebo je odpovědnost na spotřebiteli. Budou zákazníci nad recyklací a zátěží pro planetu více přemýšlet, když bude stát odpovědnost jen na jejich straně?
Víte kolik recyklovaných surovin se získá z jedné mikrovlnky? Je to  8 kg železa + 1,7 kg plastů + 2,2 kg skla, které se mohou vrátit zpět do oběhu. Co dalšího prozradila Olga Dolínková, se dozvíš v tomto podcastu.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.