Trendy pro rok 2022 ve spodním prádle

Dnes je mezinárodní den spodního prádla, i když mě překvapuje že existuje tak bizarní mezinárodní den. Proto mě napadlo téma na dnešní článek. Spodní prádlo je sice neviditelné pro veřejnost, ale i tak do něj investujeme mnoho peněz. Důvodem je nejenom pohodlí, ale i vnitřní estetická spokojenost. Když nosíte pěkné oblečení navenek, nechcete pod ním mít ošuntělé prádlo.

Ve spodním prádle panuje pohodlnost

Po vlně pandemie a novém stylu práce na home office se ženy přesouvají směrem k pohodlnosti. Módní značky na to reagují změnou materiálů směrem k přírodním tkaninám z organické bavlny. Také u mužů se vše podřizuje pohodlnosti. Objevují se vzdušnější trenýrky, ve kterých se mužské nádobíčko tolik netěsní. Každopádně muži jsou ve výběru prádla poněkud ochuzenější než ženy a hlavním výběrem je pak střih, barva a materiál.

U žen vidíme změnu i v podprsenkách, kde se upouští od kostic i u větších velikostí košíčků. Místo kostěných podprsenek přebírají braletky, které jsou nejen pohodlné, ale i přitažlivé. Jejich střih je velmi podobný sportovním podprsenkám, takže se hodí i do odvážnějších výstřihů. Ty zdobné a krajkové se tak stávají viditelným doplňkem outfitu.

Vzory a krajky

Ohledně barev je to cesta namířená k veselosti a oproštění se od nudné černé nebo bílé. Na přehlídkách se objevují velmi často pastelové barvy a odstíny zelené a modré, jako je například smaragdová nebo tyrkysová. Vzory se vrací k rozkvetlým květinám a rostlinným vzorům, a odkazují k návratu k přírodě. Udržitelnost a přírodní materiály se objevují i v krajkách a ozdobných prvcích. Používají se recyklované krajky nebo bambusové prvky či tancelové nitě. Krajky obecně převládají a módní redaktoři očekávají velký návrat k retru.

Střihy spodního prádla

Návrat k retru naznačují i střihy kalhot, vypadá to tak, že současné bokovky převálcují kalhotky s vyšším pasem.  Dokonce se prý vrátí nohavičky po vzoru francouzské módy. U spodního prádla pro speciální příležitosti se objevují vintage prvky ještě více. Můžeme očekávat háčkované krajky a návrat podvazků. Efektní dojem vytváří průsvitné materiály, mnohé prozradí, ale ne vše odhalí.

Sexy a zahřeje

Mezi stálice a oblíbené kousky spodního prádla patří body. V chladnějších měsících splňuje rovnou dvě funkce. Jednak je neskutečně sexy a sluší asi každé postavě a pak má nespornou výhodu v tom, že na záda nefouká ani v zimě. Body jsou také k dispozic v zeštíhlující variantě. Takže nezapomeň, že když potřebuješ svůj objem trochu zmenšit, sáhneš po stahovacím modelu a pod úzkými šaty nevyklouzne ani jeden nevzhledný faldík. Co se týká stahovacího prádla, pak jsou k dispozici samozřejmě stahovací kalhotky i topy. Záleží na tom, jaká partie tě zrovna trápí a co máš v úmyslu maskovat.

stahovací spodní prádlo

Nákup prádla na internetu přes ZOOT

Díky pandemii a jejich následků jsme si zvykli nakupovat oblečení přes internet mnohem častěji než doposud. Díky nákupům přes ZOOT si můžeš oblečení objednat a vyzkoušet doma, pokud nebude něco sedět bezplatně ho pošleš zpět. Na vyzkoušení máš 60 dní. Samozřejmě není nikomu příjemné chodit na poštu tak často, a proto je důležité zvláště u podprsenek vždy vše správně změřit. POZOR, každá firma má jiné tabulky! Ale neboj se, ZOOT tabulky na svém webu pod produktem rozepsané i s popisem, jak se to má správně měřit. Na ZOOT se objevují často zajímavé slevy na celý nákup, anebo pro první objednávky, takže bych doporučil často sledovat jejich web.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.