Stylová kabinová zavazadla

Pasažérka se stylovým kabinovým zavazadlem

Kabinové zavazadlo je často to jediné, které si k pohodlnému a levnému cestování do zahraničí můžeme sbalit. Jaké máš možnosti, jsme prozkoumali za tebe a přinášíme ti užitečné tipy, jak si na cesty vybrat praktické a stylové kabinové zavazadlo.

JAK VYBÍRAT IDEÁLNÍ KABINOVÉ ZAVAZADLO 

Levné letenky umožňují celkem rychle a jednoduše naplánovat parádní výlet do zahraničí a díky finanční úspoře takhle můžeš vycestovat i několikrát do roka. Kabinové zavazadlo bývá tím jediným, co si do letadla můžeš vzít zadarmo. Jaký typ zavazadla ti poslouží nejlépe? 

Správný rozměr kabinového zavazadla 

Zvlášť nízkonákladové aerolinky mají předepsané maximální rozměry i váhu zavazadel, což si taky pečlivě při odbavování hlídají. Dává proto smysl vybrat zavazadlo takové velikosti, která se té povolené co nejvíc blíží, ať se při balení musíš omezovat co nejméně. Těmi “nejpřísnějšími” aerolinkami, kterými většina z nás létá nejčastěji, jsou Ryanair, EasyJet a Wizz Air. Malé kabinové zavazadlo, má-li být přepraveno zdarma, nesmí překročit rozměr 40 × 25 × 20 cm. Umožňují ale přikoupit zavazadlo kategorie Velká kabinová zavazadla velikosti 55 × 40 × 23 cm, která se ukládají do boxů nad hlavou. Takové zavazadlo je sice zpoplatněné, ale pořád má oproti samostatně odbavenému kufru výhodu, že na jeho výdej nemusíš nikde čekat a nikam se ti nezatoulá. Maximální hmotnost zavazadel začíná na 7 kg. Tyto limity si vždy radši předem ověř na webových stránkách aerolinek. 

Batoh nebo kufr? 

Při výběru pro tebe ideálního kabinového zavazadla také popřemýšlej, kam jedeš a co tam budeš dělat. Chystáš se do přírody, na delší procházky nebo kočovat hned z letiště po turistických atrakcích? Batoh je pohodlný, lehký a dá se s ním jednoduše pohybovat. Jedeš na služebku, za kulturou nebo trávit dovču v jednom hotelu, kam tě doveze taxík? Kufr na kolečkách odlehčí zádům, oblečení v něm vydrží krásně vyžehlené a elektronika je chráněná skořepinou kufru. 

OBLÍBENÁ KABINOVÁ ZAVAZADLA 

Batohy Cabin Zero 

Tahle značka, jak už název napovídá, je ve svém oboru mistrem. Jednoduchý batoh vymazlila k dokonalosti pro paluby většiny letadel. Klasický batoh Cabin Zero má rozměry 39 × 29 × 20 cm a objem 28 l, což je víc než dostatečný prostor pro věci na několik dnů nebo týden. Váží přitom pouhých 600 g. Dá se také otevřít jako kufr, takže nemusíš vykrámovat půl obsahu, když chceš úplně zezdola vytáhnout ponožky. Dá se pořídit v mnoha barvách a designech, také ve velikosti velkého kabinového zavazadla 51 x 37 x 20 cm. 

Kufry Suitsuit  

Výběr kabinového kufru je o něco jednodušší než výběr batohu, existuje jich nepřeberné množství v potřebných rozměrech a dobré kvalitě. Chybu neuděláš třeba s kabinovými kufříky Suitsuit Caretta, které jsou povedené designově a odolné. Přežije v pohodě i neopatrné zacházení nakladačů při případném odbavení. S hmotností 2,4 kg patří k těm lehčím skořepinovým kufrům. Navíc má TSA zámek – to je takový ten se symbolem červeného diamantu, který mohou pracovníci letiště master klíčem otevřít a obsah kufru zkontrolovat, aniž by museli zámek rozštípnout. Najdeš ho v přesném rozměru velkého kabinového zavazadla a v několika moc pěkných barevných provedeních. 

 

Máš vybrané to správné stylové kabinové zavazadlo? Mrkni na několik užitečných rad, jak se sbalit do 7 kg.

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.