Nové módní trendy: Co se bude tento rok nosit?

Móda se neustále mění, vrací a vyvíjí. Říkáš si, co se bude nosit tento rok? Pojďme se na to společně podívat. Trendy budou komplety, korzety, boty na vysoké platformě, cargo kalhoty, teplákové soupravy a dlouhé sukně. Out nebudeš ani s květinovými vzory, výraznými zipy či velkými rozparky.

Komplety jsou nové módní trendy

Komplety už jsou trendy nějaký ten pátek a neustále nabírají na popularitě. Můžeš si vybrat z několika tvarů a střihů. Zvolíš dlouhý vršek a dlouhý spodek? Nebo tílko s dlouhými zvonovými kalhoty? Je to jen na tobě, trendy jsou všechny. Velmi důležité je si také zvolit správnou barvou, která ti bude sedět. Nic určitě nezkazíš černou ani bílou, ale jestli chceš být trochu víc výrazná, tak zkus červenou nebo zelenou. Cool jsou také komplety s květinovými vzory, velkými rozparky a výraznými zipy.

Korzety

Korzety se zkrátka vždy budou vracet do módy. Ale neboj, samozřejmě už nemají podobu jako v osmnáctém století, jedná se o moderní verze tohoto oblečení. Nové trendy korzety jsou vyrobeny z elastických a pohodlných materiálů, což zajišťuje pohodlí a pohyblivost. Mezi nejoblíbenější patří korzety s krátkými rukávy nebo úplně bez nich. Oblékají se přes tričko nebo košili. Také jsou oblíbené korzety s výraznými motivy a potisky, které dodávají outfitu na originalitě. Moderní je i nošení korzetů jako vrchní vrstva na topy a košile, čímž vytvářejí zajímavý kontrast a dodávají postavě ženskost a eleganci.

módní trendy korzety

Boty na vysoké platformě

Boty na vysoké platformě se v posledních letech staly módním fenoménem a jejich popularita neustále roste. V roce 2023 se po nich navíc spustil velký boom a některé modely se staly naprostými must-have kousky. Jedním z nejoblíbenějších typů jsou tzv. chunky sneakers, tedy boty s mohutnou a robustní podrážkou, které vypadají velmi masivně. Tyto boty se nejčastěji nosí k legínám nebo oversize oblečení, díky čemuž vzniká zajímavý kontrast. Dalším populárním typem jsou platformové sandály, které jsou ideální na léto a dodají každému outfitu nádech vintage stylu. Tyto boty se nejčastěji vyskytují v kombinaci s koženými řemínky, ale také s různými ozdobami, jako jsou například květy nebo řetízky. Kromě toho se objevují i boty s vysokou platformou v podobě kotníkových bot nebo mokasín. Tyto modely mají výraznější design a jsou vhodné spíše do chladnějších období.

Cargo kalhoty

Cargo kalhoty se vracejí na módní scénu. Poprvé se objevily v 90. letech minulého století a postupně se staly ikonickým kouskem mnoha subkultur. Nejpopulárnější jsou varianty cargo kalhot s vysokým pasem a užšími nohavicemi, které dodávají siluetě elegantnější vzhled. Tyto kalhoty se nejlépe kombinují s jednoduchým tričkem nebo svetrem a vyššími botami. Pokud chceš svůj outfit oživit, zvol doplňky v jasných barvách nebo potiskem.

módní novinky

Teplákové soupravy

Pokud sis myslel/a, že teplákové soupravy jsou jen pro pohodlné dny doma, mýlíte se. Tento rok se staly těmi nejžhavějšími trendovými kousky a jsou oblíbené jak u celebrit, tak i u běžných lidí. Soupravy se chlubí nejen pohodlím, ale také skvělým stylem. Jaké jsou ty nejvíc trendy? Zkrátka všechny druhy – od oversized po slim fit, od klasických jednobarevných po potisknuté s vtipnými nápisy. Mezi nejoblíbenější barvy patří černá, šedá a také zelená.

Dlouhé sukně

Dlouhé sukně jsou na vrcholu popularity a díky svému pohodlnému střihu a elegantnímu vzhledu se staly nejoblíbenějším kusem oděvu mnoha žen po celém světě. Známé módní návrhářky tento kousek často začlenily do svých kolekcí, což způsobilo jeho masovou popularitu. Oblíbené jsou například plisované sukně, které se pohodlně nosí v letním období, kdy přinášejí pocit volnosti a svěžesti. Velmi trendy jsou také květové vzory. Co se týká barev, nejoblíbenější jsou jednobarevné sukně, převážně v pastelových odstínech. Tyto barvy se hodí k různým outfitům a díky svému jemnému odstínu dodávají celkovému vzhledu romantický nádech.

modní a pohodlna moda

 

Autor
Aneta Havránková