Jak vyčistit špinavé boty?

špinavé boty

Jsou tvoje boty špinavé jak vrata od chlívu a ty teď hledáš způsob, jak jim vrátit zašlý lesk? Pak je tento článek přesně pro tebe!

Mám pro tebe ideální řešení, jak vyčistit nejen boty značky Nike, ale každou zmazanou botu ve tvém botníku. Možná tě to překvapí, ale ideálním způsobem, jak vyčistit špinavé boty, není hodit je do pračky na 30° a čekat, jak to dopadne. Pokud je tohle tvůj případ, vyzkoušej čistič Sneaky, který vyčistí i ty nejušmudlanější boty.

I když jdou bílé boty ve většině případů vyčistit, ideální je, když k velkému ušpinění ani nedojde. Důležité je o boty pravidelně pečovat. Pokud dojde k zašpinění, čištění neodkládej a proveď ho rychlostí blesku. Jako prevence je fajn také použít impregnaci. Ta odpuzuje špínu a napomáhá udržovat původní vzhled. Přípravek vybírej podle materiálu a vždy dodržuj návod k použití.

Jak vyčistit bílé plátěné tenisky?

Postup na to, jak vyčistit bílé tenisky, se vždy liší podle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. V případě, že jsou z textilie, jsou šité a ne lepené, je můžeš s menším rizikem vyprat v pračce – pozor na záruku! Lepené boty do ní ovšem nikdy neházej, jelikož hrozí rozlepení a zničení obuvi. Bezpečnějším způsobem je tedy ruční čištění. K němu můžeš využít vlažnou mýdlovou vodu a kartáček. Existují také různé čisticí přípravky na boty vyrobené právě pro tyto účely. Pokud je ale doma nemáš po ruce, budeš muset využít surovin, které doma máš. Dalším způsobem je vytvořit pastu z jedlé sody a prostředku na mytí nádobí, octa nebo peroxidu vodíku v poměru 1:1. Ta by měla mít hustou konzistenci. Nanes ji na boty, nechej chvíli působit a poté pořádně opláchni.

Jak vyčistit kožené tenisky?

Kůže je sice odolnější materiál než textilie, o to ale vyžaduje větší péči. Opět využij vlažnou vodu s mýdlem nebo šamponem. Špína by měla jít snadno dolů. Pokud se špína na botách drží zuby nehty, je čas sáhnout po čističi od značky Sneaky. My jsme boty Nike Air max podrobili zátěžovému testu a výsledek mluví sám za sebe. S ISIC máš navíc slevu 10 % nejen na tento čistič, ale na celý sortiment e-shopu D-Sport.

špinavé a čisté boty

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.