Jak se starat o vlasy v zimě

Vlasy v zimě

Zimní měsíce mohou být nepříjemnou záležitostí nejen pro pokožku, ale také pro vlasy. Mráz, vítr, suchý vzduch, neustálé změny teploty. To všechno dokáže s nevhodnými návyky udělat vlasové peklo. Pojďme se podívat na pár tipů, díky kterým budou tvé vlasy zdravé a spokojené i v tomto ročním období.

4 tipy na zimní hair care

Bojuj se suchem

Jednou z hlavních překážek zdravého ohonu v zimě představuje suchý vzduch. Do nekonečna vytápěné interiéry, ve kterých v této době trávíme většinu času, škodí vlasům samotným i kůži na hlavě. Ta je pro pěkné vlasy obzvlášť důležitá. Pokud ještě nevlastníš zvlhčovač vzduchu, teď je ten nejvyšší čas si jeden pořídit. Zapnout jej můžeš třeba v noci v ložnici, kromě zdravotních výhod má vydávají zvlhčovače taky jemný zvuk, u kterého se dobře usíná a pomůže ti starat se o vlasy v zimě.

Ven jen s čepicí a suchými vlasy

Ať už jdeš do školy nebo jen potřebuješ skočit pro něco do večerky, nevycházej v mrazu ven s mokrými nebo nezakrytými vlasy. Čepice ochrání tvá vlasy před chladem a taky ti pomůže nezmrznout, protože teplo samozřejmě uniká i z hlavy. Mokré vlasy jsou taky velké „no-go“. Mráz a studený vzduch vlasům škodí, takže se vždycky ujisti, že jsou suché. Ideálně by se v zimě neměl používat fén, ale i tato varianta je lepší než chodit ven s mokrou hlavou.

Kondicionér na prvním místě v péči o vlasy

Nezapomínej na kondicionér při každém mytí vlasů. Nejenže tento produkt skvěle hydratuje, ale také chrání. Tvé vlasy budou po použití kondicionéru také hladší, lesklejší a dobře se budou česat. V neposlední řadě se také vyhneš statické elektřině ve vlasech, která se v zimě ráda objevuje.

Olej je kámoš, skvěle pečuje o vlasy v zimě

Pravidelná masáž hlavy rozproudí cirkulaci krve a posiluje kořínky vlasů. Když k tomu navíc přidáš olejové produkty, doplníš pokožce tolik potřebné živiny a zapracovat na zdraví vlasů. Poničeným vlasům prospívá kokosový, mandlový nebo olivový olej a na unavené vlasy funguje například arganový nebo jojobový olej. Suchá pokožka na hlavě miluje olej z levandule nebo z citronové trávy.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.