Jak nosit šaty v zimě?

Jak nosit šaty v zimě

I když by se mohlo zdát, že šaty jsou výsadou letních měsíců, není tomu tak. Zima má v rukávu jednu skvělou vychytávku v podobě vysokých kozaček. Díky nim seknou šaty téměř každé ženě a postavě.

Krátké nebo dlouhé šaty, které vybrat?

Zda zvolíš krátké nebo dlouhé šaty je úplně jedno a vyloženě záleží na tvém vkusu a na tom, v čem se budeš cítit lépe. Co ale platí, jsou pravidla pro výběr vhodných bot. Ke krátkým šatům vypadají vysoké kozačky skvěle a pokud si můžeš vybrat, určitě vol takové, které těsně obtahují nohu. K hodně krátkým šatům můžeš vzít i boty nad kotníky, ale musí být určitě na podpatku. V opačném případě by ti totiž opticky zkrátily nohy. Pro dlouhé šaty platí pravidlo, že bota pokrývá nohy tak, aby nebyly vidět kotníky a lýtka, takže volíš vždy vyšší boty.

Úpletové šaty na zimu jsou to pravé

Chladné dny vzbuzují potřebu zachumlat se a obléknout si něco měkkého a hřejivého. Proto stálicí v zimním šatníku se ti určitě stanou úpletové šaty, nám se líbí modrá i červená varianta. Vybrat si můžeš od jemné pleteniny po kašmír, anebo hrubější pletené vlněné šaty. Protože je zima, volbou jsou jednoznačně silnější punčochové kalhoty nebo legíny. Jak moc silné a neprůhledné budou určuje struktura a materiál šatů. Čím lehčí šaty, tím průsvitnější silonky. Skvěle působí i kontrasty, jen pozor na barevné sladění s doplňky. Když se na jaře trochu oteplí, můžeš zimní kabát vyměnit za hřejivý pléd.

 

Malé černé

Zima je ve znamení společenských událostí a nemusí jít rovnou o ples. Venkovních aktivit je pomálu, takže nás to táhne do divadel a na koncerty, a právě zde je místo pro malé černé. Malé černé mohou mít několik délek. Do poloviny stehen, těsně nad kolena a těsně pod kolena. Vše ostatní už malé černé nejsou. Můžeš zvolit jednoduchý střih a hladké materiály, které doladíš výraznější bižuterií. Pokud chceš něco více slavnostnějšího již ve střihu materiálu, pak sáhni po krajce nebo průsvitném šifonu, které udělají společenský model z každého střihu.

 

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.