Jak na svůj první oblek

Pán v obleku který používá iPad

Šaty dělají člověka, toto přísloví se zarylo do povědomí asi každého muže, který si v obchodě kupuje svůj první oblek. Je na tom něco pravdy, protože naše okolí nás vždy jako první hodnotí podle vzhledu. Pokud nemáš zatím žádný oblek nebo bys chtěl zvětšit svoji sbírku, v článku ti poradím, jak vybrat ten pravý. 

Jeden oblek vládne všem

Muž v modrém obleku od Bandi

Většina z nás si svůj první oblek pořídí do tanečních, ale připadá mi vždy velkou škodou, že jej pak nechají ladem viset na ramínku až do maturity. Proto je důležité na prvním obleku nešetřit a vybrat ten nejuniverzálnější. Průkaz ISIC ti pomůže ušetřit 10 % z nákupu od odborníků v BANDI. Prvním oblekem by měl být takzvaný vycházkový oblek, který se často rozděluje na tmavý a světlý. Já bych rozhodně volil spíše tmavý, který nepotřebuje tak častou návštěvu čistírny. Vycházkový oblek je silně multifunkční, protože ho užiješ jak na maturitním plese, tak třeba na vernisáži obrazů či jiné neformální události. Mně se na webu BANDI zalíbil COMFORT FIT Esposio, který snoubí elegantní a neupjatou modrou barvu. Díky tomu nebudeš vypadat, jako kdybys ho zdědil po dědovi, protože i v rámci obleků jde doba kupředu. Je ušitý z kvalitní vlněné látky, která dává obleku multifunkční řešení na zimní i letní měsíce. V zimě bude hřát a v létě krásně dýchat. Výhoda obleků od značky BANDI je, že každý oblek s tebou odborný personál vybere a přesně odzkouší správnou velikost a střih, který dokonale padne tvé postavě. 

Bílá, nebo barevná košile? 

Oblek vždy musí být doplněn o košili s dlouhým rukávem, ale na výběr je mnoho barev a vzorů. Je to magie, která se ale řídí jednoduchou poučkou. Bílá košile na významné události, neformální události snesou i vzory. Takže doporučuji nakoupit více než jednu košili. Hlavně si nikdo nebude myslet, že tvůj šatník ukrývá jen jeden model. Mně se například zalíbila SLIM PAGGIO, která z dálky vypadá jako upjatá bílá košile, ale zblízka je vidět velmi jemný vzor. Lidé budou mít dojem, že nad svým oblekem přemýšlíš, což je i jeden z důvodů, proč si čteš tento článek. 

Košile s jemními proužky od Bandi

Jakou kravatu vybrat k obleku

Jedinečná vázanka kolem krku jménem kravata je tu s námi již dlouhou dobu. Jako téměř každý mužský symbol pochází z armády. Kravata pochází od chorvatských vojáků, kteří do Paříže přijeli podpořit Ludvíka XIII. Pestrobarevné šátky na jejich krcích okouzlily Francouze, kteří si následně přisvojili tento zprvu vojenský prvek za svůj. Tím se dostáváme k tomu, že doslova potřebuješ kravatu a nejlépe nejen jednu. Skvělým řešením je proto pánský kravatový set. Kravaty jsou ve třech rozdílných vzorech a barvách, některé se hodí na příležitosti formálnějšího charakteru. Kravata ve vínové barvě má jemnou texturu, jinak je

Kravatový set se třemi kravatami od Bandi

jednobarevná. Můžeš si ji vzít například na ples nebo do divadla. Tmavě modrá kravata s jemným proužkem je decentní a velmi dobře kombinovatelná s většinou odstínů obleku. Tuto kravatu si můžeš vzít například na významnou večeři s rodiči tvé slečny. Vínová kravata s jemným vzorem je nápaditější a hodí se na všechny příležitosti, kde chceš
vypadat stylově a zároveň elegantně.

Na obuvi si dej záležet 

Jak již před lety říkal Tonda Blaník, „Boty dělají charakter.“ Tato slova jsou rozhodně pravda. Zkazit si dokonalý oblek špatným výběrem bot je bohužel častou chybou. Takže si pojďme něco říct o výběru bot. Základem je vždy si vybrat barvu. Neboj, výběr není jako u tenisek, ale jsou prakticky jen dvě opravdové barvy – černá a hnědá. Já bych vždy jako první boty volil černé, protože se často snadněji udržují čisté a ladí prakticky ke všemu. Hnědé bych volil na méně formální příležitosti, i když se rozhodně neztratí ani na maturitním plese. Osobně bych vsadil na střídmé LAGRINI Nero, které mají jednoduchý styl, protože v jednoduchosti je síla. Ale nezapomeň na jednu z nejhlavnějších věcí a tou je péče o tvé botky. Před každým odchodem použij leštidlo a když se vrátíš domů, dej boty na napínáky, aby se kůže mohla zase natáhnout a nekrabatila se. Touhle péčí dokážeš kvalitní boty od BANDI udržet krásné až desítky let. 

Černé společenské boty od Bandi

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.