Horké letní trendy slunečních brýlí podle Lentiamo

sluneční brýle Lentiamo

Zajímá tě, v jakých slunečních brýlích budeš letos za hvězdu? Odborníci z optiky Lentiamo mají jasno –⁠ tohle léto bude ve znamení výrazných tvarů, barev a retra! Tak se vydej zpátky v čase a třeba objevíš styl, který hledáš už celou věčnost.

Neboj se Y2K

Nejžhavějším hitem letošního roku je Y2K, móda pojmenovaná podle programátorské chyby, kvůli které se lidé obávali vstupu do nového milénia. Ty se ale tohoto futuristického a extravagantního trendu rozhodně bát nemusíš. Ať už si vybereš masku –⁠ velké celoprosklené obroučky, které proslavila JLo,⁠ nebo nasadíš úzké oválné brýle, inspirované filmem Matrix, rozhodně trefíš do černého. Jen pozor na tvar obličeje. Zatímco velké brýle sluší téměř komukoliv, ty úzké padnou spíše oválným a kulatým tvářím.

Všechny barvy devadesátek

Stačí se na časové ose posunout jen o trochu dozadu, do 90. let, a objevíš další velký trend léta 2022: žluté, oranžové, zelené, modré či růžové, zkrátka neonově zbarvené brýle. Většinou mají tvar pilotek nebo lenonek a mohou být zasazené do barevných či tenkých kovových rámečků, nebo být úplně bez obrouček. Ať tak či tak, v takových brýlích tě zaručeně nikdo nepřehlédne. A na co si dát pozor? Snad jedině na to, aby zvolená barva seděla k tónu tvojí pleti.

Brýle à la kočka z 50. let

A teď trochu klasiky, která nestárne. Pokud dáváš přednost eleganci před extravagancí, vítej v padesátých letech. Velkým hitem letošního léta budou totiž i obruby ve tvaru cat-eye. Můžeš zvolit klasickou černou verzi, rafinované kovové či želvovinové obruby, nebo trochu výraznější tygří vzor. Ve všech případech ale získáš look jako ze stříbrného plátna. A komu že padnou nejlépe? Tento typ brýlí sluší především lidem se srdcovitým či obdelníkovým typem obličeje.

Všechny modely slunečních brýlí najdeš zde. S průkazem ISIC můžeš navíc využít slevu 4 %.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.