4 trendy ve slunečních brýlích pro léto 2021

Letos měj klidně při výběru brýlí velké oči. Podle odborníků z optiky Lentiamo jsou totiž v kurzu opravdu velké sluneční brýle. Čtvercové, kulaté nebo atypické – které budou slušet právě tobě? To hravě zjistíš podle tvaru obličeje.

Jaké brýle padnou tobě?

Geometrie, kam se podíváš

Letos v ulicích dominují nadměrné čtvercové brýle. Sluší zejména kulatému, trojúhelníkovému a kosočtvercovému obličeji a vyzkoušet můžeš třeba značky Guess či Moschino Love. Čtverec je málo? Tak co hexagon? Tento tvar je horkým módním želízkem v ohni a dodá ti jedinečný šmrnc. Pokud máš ale hranatý obličej, geometrickým brýlím se raději vyhni obloukem.

Retro jde s dobou

Letos zaboduješ i díky velkým retro brýlím s ikonickými tvary a moderním zpracováním. „Hitem jsou jemné kovové rámečky, zvlášť v barvách gold a rose gold,” říká Eliška Malinová z Lentiamo. Pokud máš hranatý obličej, na první pohled si zamiluješ zejména tzv. „lennonky”. Vyzkoušej třeba Ray-Ban® Round Metal, nebo známou značku Levi’s.

Maska se vrací!

Velké futuristické brýle, které vévodily přelomu tisíciletí, jsou zpět! Říká se jim „maska” a vybrat si můžeš třeba Bogner nebo Esprit. Slušet budou hranatému i kulatému obličeji, podle tvaru obrouček. Takové sluneční brýle jsou navíc skvělou investicí do zdraví. “Chrání citlivou kůži okolo očí před UV zářením, které způsobuje předčasné stárnutí pleti,” říká Eliška Malinová.

Změna je život

Máš oválný obličej? Tak to si můžeš vybrat brýle podle vkusu i nálady a klidně je střídat! Mrkni třeba na originální kolekci Vogue Eyewear, která vznikla podle herečky Millie Bobby Brown a zachycuje atmosféru jejích oblíbených měst.

Pořád nemáš jasno? Na e-shopu lentiamo.cz si můžeš díky funkci virtuální zrcadlo vyzkoušet brýle pomocí webkamery na vlastním obličeji.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.