Zkouškové v pohodě? Tady máš tahák!

jak zvládnout zkouškové

Semestr končí a tebe čeká zkouškové. Představuješ si bezesné noci a přemýšlíš, jak to tentokrát zvládneš? Máme pro tebe několik tipů, které se ti budou hodit!

Plánování, základ úspěchu

plánování strategieNejlepší přítel studenta? Spolubydlící, domácí mazlíček nebo snad Netflix? Během zkouškového bude tvým nejlepším přítelem… kalendář!

Dobré načasování je základ. Naplánuj si, kolik látky se musíš denně naučit, ale nepřeceňuj své možnosti. Nezapomeň ani na pauzy a volné dny pro opakování. Když s nimi budeš počítat, bez výčitek si můžeš odskočit na chvíli za kamarády. A když nabereš skluz, stále bude prostor doučit se to nejnutnější.

TIP: Připrav si večer nebo hned ráno po probuzení „TO DO LIST“ se vším, co musíš daný den stihnout.

Odměň se

Odměňovat se můžeš už během příprav na zkoušku: třeba za to, že se vydržíš dvě hodiny učit bez kouknutí do mobilu. Určitě nezapomeň na malou odměnu za každou zkoušku nebo zápočet. Stačí drobnost – zákusek, vířivka nebo „jen“ procházka v přírodě. Kromě motivace ti odměna pomůže i k pročištění hlavy a načerpání nové energie.

Odstraň rušivé vjemy

Najdi si místo, kde ti učení půjde samo. Vyzkoušet můžeš i kavárnu nebo knihovnu. Multitasking se ti bude v budoucnu hodit, ale během zkouškového je lepší soustředit se jen na jednu činnost – učení. Nerozptyluj se, zablokuj si internet nebo aspoň nech telefon ve vedlejší místnosti. Pokud tvá paměť nebo koncentrace potřebuje vzpruhu, vyzkoušej extrakt z listu Ginkgo biloba. Dr.Max Ginkgo Pro Brain* obsahuje kromě extraktu z Ginkgo biloba také esenciální omega 3 mastnou kyselinu DHA, která podporuje činnost mozku a také správné fungování zraku (při příjmu 250 mg DHA denně).

Nejen cukry, ale i něco navíc

Mozek „pracuje“ na energii z jídla a ke svému fungování potřebuje glukózu. Neznamená to žít jen ze zákusků, mnohem lepší volba bude ovoce, pečivo nebo ovesné vločky. Preferuj lehčí stravu, po které tě nepřepadne únava.

Do jídelníčku zařaď dostatek omega 3 nenasycených mastných kyselin. Bohatým zdrojem je rybí olej, vlašské ořechy nebo lněná semínka, sáhnout můžeš i po doplňcích stravy. Dr.Max Omega 3 Premium* jsou kapsle s rybím olejem, Dr.Max Algae Oil* je veganský přípravek s olejem z mikrořas Schizochytrium sp., což je alternativní zdroj omega 3 mastné kyseliny DHA.

Užitečný může být také hořčík, pomocník při únavě a vyčerpání. Zásobárnou jsou semínka, ořechy, listová zelenina, avokádo nebo třeba doplněk stravy Dr.Max Magnesium B6 Gold*, který obsahuje vysoce vstřebatelnou chelátovou formu hořčíku.

Přestože při učení často nemáš pocit žízně, mysli na to, že tekutiny ovlivňují výkon mozku a schopnost koncentrace. Pro efektivní učení si hned ráno nachystej na stůl velký džbán ideálně s obyčejnou vodou nebo ovocným čajem.

TIP: S ISIC máš slevu 25 % na produkty značky Dr.Max. Podrobnosti najdeš tady.

Dobij si baterky

spánekTvoje tělo spánek potřebuje. Zatímco spíš, mozek všechny nabyté informace zpracovává a ukládá do dlouhodobé paměti. Pokud však máš poslední den do zkoušky a před sebou ještě půlku poznámek, nezbývá než podepřít víčka sirkami a sáhnout po dávce energie. Dr. Max Energy Sticks* obsahují speciálně navrženou směs pro povzbuzení organismu – vitaminy, kofein, taurin a D-glukuronolakton. Dlouhodobě bude však vhodnější studovat pravidelně a dopřát si čas na kvalitní spánek.

 

Během studia se zkouškám nevyhneš. Tipů a rad, jak se úspěšně probojovat do dalšího semestru, najdeš celou řadu. Vyber si svou cestu a jdi za svým cílem. Držíme palce!

*Doplňky stravy.

doplňky stravy

 

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.