Vyhraj PlayStation 5 s CZC!

akce CZC pro gamery

Nejen studenti věnují svůj volný čas hraní her, proto GEEKové z CZC zjišťovali, co aktuálně frčí mezi českými hráči, jaký typ her se paří nejčastěji nebo jak často vyměňují své stroje. Navíc pro všechny gamery je nyní na CZC díky akci Be a Gamer připravena soutěž o 5 herních zařízení, jako je například PlayStation 5, Xbox Series X a mnoho dalšího.

Nejčastěji se paří na herních PC

Není překvapením, že nejčastěji využívaným zařízením pro hraní her je PC a hned v závěsu notebook. Skoro 62 % aktivně hrajících využívá nejraději specializované herní nebo stolní PC. Velká část hráčů nicméně ráda střídá různé herní platformy (včetně mobilních telefonů) a skoro 40 % oslovených hraje alespoň občas na herní konzoli.

Nikdy nekončící vylepšování herních počítačů

Nové hry vychází jako na běžícím pásu a nároky hráčů se tak neustále vyvíjí. Hon za nejlepším dostupným hardwarem, díky kterému si lze zahrát stále náročnější hry, nikdy nekončí. To ukázala i data od CZC. Přestože počítač či notebook využívá k hraní celkem přes 70 % lidí (někteří z nich hrají i na konzolích), víc než 60 % z nich není plně spokojeno s jejich výkonem a chtěli by ho vylepšit. Vyšší výkon grafiky, rychlost procesoru, efektivnější chlazení a další parametry dávají totiž hráčům při hraní velkou výhodu.

akce CZC pro gamery

Pro hráče je výkonná grafická karta nepostradatelná

A kolik nejčastěji hráči utrácí za své nové stroje? Dle dat e-shopu CZC se bestsellery hotových herních PC sestav nejčastěji pohybují v cenovém rozmezí 20 až 25 tisíc. Nejdražším samostatným komponentem herních sestav je pak většinou grafická karta, která je nepostradatelná především pro hraní nejpopulárnějšího herního žánru, akčních 3D her. Nejprodávanější jsou podle CZC grafiky od 7,5 do 10 tisíc.

Které modely vedou mezi konzolemi?

Pro 9 % respondentů je nejoblíbenější ze všech herních platforem PlayStation v různých verzích, skoro 10 % respondentů již vlastní nejnovější PlayStation 5 a celá čtvrtina ze všech oslovených hráčů po ní touží. Druhé pomyslné místo si odnesl Xbox, který preferuje ze všech herních platforem 5,5 % hráčů.

Získej nejnovější herní konzoli PlayStation 5 nebo Xbox

CZC pořádá slevy na gaming výbavu pravidelně v rámci akce Be a Gamer a nejbližší startuje 2. 5. 2023. Pokud si koupíš cokoliv z CZC herního meníčka, můžeš vyhrát jednu ze dvou nejoblíbenějších konzolí a mnoho dalšího.

TIP: S průkazem ISIC máš slevy na celou nabídku e-shopu CZC.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.