Tipy na kvalitní povlečení

scan quit povlečení

Dobrý spánek je jednou z nejdůležitějších věcí v životě. Je nutný k celkové regeneraci těla a načerpání potřebné energie. Není nad to si lehnout do voňavých, čerstvě povlečených peřin.

Na kvalitním povlečení nemá smysl šetřit

Jsou věci, na kterých nemá smysl šetřit. Třeba se ti vyplatí investovat do kvalitního povlečení, které dlouho vydrží a dopřeje ti několik hodin klidného spánku každý den po mnoho let. Vybrat si můžeš z několika druhů materiálů a nepřeberného množství vzorů. Navíc v SCANquilt máš s ISIC 10% slevu.

Saténové povlečení

Satén je vysoce kvalitní tkanina, která se méně mačká. Na dotek je hladká a na pohled lesklá. Trhu jednoznačně vévodí řady povlečení SATÉN PLUS a SATÉN DESIGN, které mají speciální nežehlivou úpravu. Jedná se o jedno z nejkvalitnějších povlečení, a proto je jeho cena o něco vyšší.

Povlečení Jersey

Toto povlečení se vyrábí z jemné bavlněné pleteniny a česaných přízí. Je splývavé a hebké na dotek. Má praktické zapínání na zip. Během používání se nemačká, a pokud se po vyprání vyvěsí, nevyžaduje žehlení.

Krep

Krepové povlečení má speciální vrásčitou úpravu. Na dotek není hebké, zato je velmi praktické a také se nemusí, v tomto případě raději použijme výraz – nesmí, žehlit. Vrásčitá úprava by se tím narušila. Pořizovací cena je velmi příznivá, což povlečení rozhodně neubírá na kvalitě, protože je vyrobeno z bavlněné příze.

 

Flanel

Spát pod flanelovým povlečením má určitě své kouzlo. Je příjemně měkké a hebké a v chladné místnosti pod ním bude krásně teplo. Je vyrobené z kvalitní bavlněné tkaniny a pro svou hebkost je velmi oblíbené.

Damašek

Tkaniny damaškového typu jsou převážně jednobarevné a k jejich výrobě se používá příze nejvyšší kvality z jemné česané bavlny. Mají svůj přirozený lesk a jsou nadčasové. Cena je u nich trochu vyšší.

Hladká bavlna

Klasika, která nikdy nezklame! Bavlněné povlečení patří v našich ložnicích mezi nejčastěji používané. Je vyrobené z jemného plátna česané bavlny a pro svou oblíbenost se vyrábí v tolika různých designech, že nebudeš vědět, po kterém sáhnout dřív. Je cenově příznivé, má jen jednu maličkou nevýhodu – musí se žehlit. Ale ten design za to stojí!

 

 

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.
ISIC TIP:

S průkazem ISIC máš na e-shopu SCANquilt slevu ve výši 10 %. Tak si ji užij a výběru zdar!