Společenské hry na cesty a pod stan

Společenské hry pod stan

Jak se zabavit na cestách nebo na letní dovolené pod stanem? Odpověď je jednoduchá, vezmi si s sebou nějaké společenské hry, které jsou k cestování uzpůsobené a vejdou se ti do batohu.

Které společenské hry si vzít na cesty a pod stan?

Klasické společenské hry na cesty

Společenské hry jsou skvělou zábavou na cestách nebo pod stanem. Zažiješ s nimi spoustu legrace a u některých z nich si dokonce odpočineš. S klasickými hrami nemůžeš neuspět, jsou neustále v kurzu a všichni je znají. Hry mají velmi jednoduchá pravidla a díky krátké herní době jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. V Albi si můžeš vybrat ze šesti klasických společenských her v praktickém malém balení, které si snadno přibalíš do batůžku.

Člověče, nezlob se

Tahle veleúspěšná hra má opravdu jednoduchá pravidla, která všichni dobře znají. A pokud ne, návod najdeš i v cestovním mini balení. Otázkou je, zda se zvládneš ty i tvoji kamarádi držet názvu této hry…

Hadi a žebříky

Cílem této hry je dostat se co nejrychleji nahoru na poslední políčko, ale dej si pozor na zrádné kluzké hady, kteří ti tento nelehký úkol trošku ztíží. Cestu si můžeš zkrátit po žebřících.

Lodě

Kdo by neznal klasickou lodní bitvu? Ta už vyžaduje špetku strategie a rozvahy, cílem je totiž postupně potopit všechny lodě tvého protivníka, aniž bys na začátku věděl, kam si své lodě protihráč umístil.

Domino

Pravidla hry dominových kamenů určitě znáš. A víš, že se s dominem dají hrát také jiné hry? A není jich zrovna málo. Pro inspiraci se můžeš podívat na hry jako je Slepá ulička, Maďarské domino, Křížové domino, Ze sta na nulu, Bergen, Sevastopol…a mnohé další.

Magnetické společenské hry pod stan a na cesty

Magnetické minihry neboli hry do kapsy jsou v posledních letech velkým hitem. Jednotlivé komponenty her jsou magnetické a na herní desce dobře drží. Hry se balí do praktické plechové krabičky, takže se nemůže stát, že hru pomačkáš. Menší nevýhodou je, že jsou figurky poněkud malé, ale na cesty i pod stan se skvěle hodí. Výběr magnetických miniher je poměrně velký, od klasiky po novější hry. Albi nabízí celkem 8 magnetických miniher – Člověče, nezlob se, Šachy, Mlýn, Dámu, Hady a žebříky, Šibenici, Tangram a Logic.

Letní půjčovna her na Albi prodejnách

Víš, že Albi půjčuje společenské hry v rámci Letní herní půjčovny zdarma? Zastav se na nějaké z Albi prodejen a zeptej se na aktuální nabídku her k zapůjčení. Akce platí již od 15. června a končí 31. srpna. Půjčit si můžeš vždy jen jednu hru a na její vyzkoušení máš 14 dnů. Platí se jen vratná záloha ve výši 100 Kč. Dej si pozor na to, abys hru vrátil včas, za prodlení ve vrácení se platí pokuta.

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.