Restart – jak pečovat o vlasy po létě

Smějící se žena s dlouhými vlasy

Letní měsíce bývají pro tvoje vlasy velkou zkouškou. Jak nejlépe se můžeš po létě o svou hřívu postarat? A jak si poradit se stylingem, aby byl k tvým vlasům co nejšetrnější?

Péče o létem poškozené vlasy 

Slunce, písek, chlor a podobné vlivy způsobují, že jsou vlasy na konci léta suché, lámavé a s roztřepenými konečky. Poškození pokožky hlavy pálením slunce se může projevit i vypadáváním vlasů nebo nadměrnou tvorbou lupů. Škody samozřejmě minimalizuješ, pokud se o vlasy staráš už v průběhu léta. Tím, že to nepřeháníš s mytím a fénováním, a také že se vyhneš nekvalitní vlasové kosmetice, můžeš následky horkého počasí zmírnit. Na konci léta je pak ideální dopřát vlasům vhodnou regeneraci. Co můžeš změnit použitím vhodné kosmetiky? 

Regenerační přípravky na vlasy i pokožku hlavy 

Po letní zátěži je dobré na čas vyměnit běžné přípravky za takové, které podpoří regeneraci vlasové tkáně a uzdraví pokožku podrážděnou sluníčkem. Máme tipy na vlasovou kosmetiku, která navíc využívá účinků přírodních složek, takže své vlasy nezatížíš zbytečně chemií.  

Yves Rocher péče pro poškozené vlasy 

Skvělou řadu vlasové kosmetiky pro regeneraci má Yves Rocher. Yves Rocher regenerační šampon i Yves Rocher regenerační kondicionér obsahují jojobový olej a obnovují vlasové vlákno, čistí a opravují škody, ke kterým došlo v minulosti. Další účinnou složkou jsou fruktany z agáve, které podporují mikrocirkulaci pokožky hlavy, takže se lépe vyživují kořínky. Standartní péči můžeš doplnit také o Yves Rocher vlasový peeling, rovněž s výtažkem z agáve a také rostliny moringa, která se tradičně používá k čištění vody. Tahle kombinace pokožku i vlasy účinně, ale šetrně detoxikuje a odstraní potíže jako je svědění pokožky hlavy.  

Weleda přípravky pro regeneraci vlasů  

Další spolehlivou volbou pro péči o zničené vlasy je Weleda regenerační šampon a Weleda regenerační kondicionér. Oba využívají účinků ovsa, který obnovuje zdravou strukturu vlasového vlákna a má jedinečné vyhlazující účinky. Obsažená šalvěj zase působí protizánětlivě a jojobový olej vlasy hydratuje. Růst vlasů a jejich výživu už od kořínků podpoříš, když budeš na pokožku hlavy pravidelně nanášet Weleda vlasové tonikum. Svěží vůně rozmarýnu ti navíc připomene léto a navodí příjemnou náladu.   

Jak si vlasy nezničit stylingem 

Návrat z prázdnin do školy nebo do práce mimo jiné znamená, že se více věnujeme svému zevnějšku, a tedy i úpravě účesu. Pokud máš ve zvyku používat stylingové pomůcky a přípravky, je dobré se i tady zamyslet, jak vlasům aspoň na čas trochu odlehčit.  

Slečna si fénuje vlasy

Šetrné fénování a žehlení 

Vlasy fénuj ze vzdálenosti alespoň 15 cm a používej kvalitní fén, který má i funkci studeného foukání. Co nejvíc to půjde, nech vlasy schnout přirozeně na vzduchu. Pokud je tvým častým pomocníkem žehlička nebo kulma na vlasy, používej je vždy na suché a rozčesané vlasy a přes prameny nepřejížděj víc než třikrát. Před žehlením i fénováním na vlasy nanes ochranný přípravek, třeba Weleda vlasový olej s rozmarýnem. Vytváříš si náročné a kreativní účesy a bez tužidla nebo laku se neobejdeš? Vyměň je na čas za fixační termoochranný sprej, který naneseš ještě před tepelnou úpravou.  

Toho, aby tvůj účes získal objem, můžeš docílit i mnohem šetrněji, třeba použitím Yves Rocher spreje pro větší objem vlasů. 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.