Recenze: Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22

Měli jsme možnost vyzkoušet Samsung Galaxy S22, který máš do konce července s exkluzivní slevou 12 % a Trade-in bonusem v hodnotě až 3 000Kč.

Samsung Galaxy S22 je příjemný a lehký telefon menších rozměrů, který každému skvěle padne do ruky. U tohoto modelu se Samsung držel spíše konzervativních prvků a je to v tomto případě jedině dobře. Telefon působí jednoduše – oproti předešlým modelům je menší, více hranatý a nemá zaoblený displej. Záda tvoří matná vrstva skla Gorilla Glass Victum, o kterém vlastně vůbec nevíš. Jednoduché prvky, které ale zajišťují to, že se telefon v ruce drží pevně a neklouže. Další jeho skvělou vlastností je voděodolnost, kterou využiješ třeba při náhodném potopení.

Hlavní přednosti Samsung Galaxy S22

Telefon disponuje softwarem Android, který ale oproti konkurenci nabízí delší softwarovou podporu. Letos v únoru bylo oznámeno, že vlajkové modely Samsungu obdrží čtyři velké aktualizace na nové verze systému Android a pět let bezpečnostních aktualizací. V tomto případě to tedy znamená Android 16 a bezpečnostní záplaty až do roku 2027. To žádný jiný výrobce telefonů s Androidem nenabízí.

Velké plus, které s sebou Samsung S22 přináší, je fotoaparát. U přední selfie kamery nedošlo od předešlých modelů k velkým změnám a zůstala identická 10Mpx kamera s podporou automatického ostření. Kde je ale cítit velmi příjemná změna, je zadní strana telefonu a jeho fotoaparáty:

  • Hlavní 50Mpx fotoaparát s „dual pixel“ ostřením
  • 10Mpx fotoaparát s optickou stabilizací, fázovým ostřením a 3x optickým přiblížením
  • 12Mpx širokoúhlý fotoaparát s úhlem záběru 120°

Pokud ti čísla nic neříkají, nevadí. Hlavní je, že fotoaparát šel u tohoto modelu bleskovým sprintem kupředu a kromě stabilizačních a optických prvků prošel celu řadou vylepšení i samotný software. Režimy, které si u jiných telefonů zpřístupníš pouze po stažení jiné aplikace, jsou zde přímo v telefonu. Bavíme se tu o režimech od slowmotion, ultra slowmotion, fastmotion až po pohled režiséra, ve kterém telefon zaznamená video ze všech čtyř fotoaparátů zároveň.

Displeje jsou něco, čím se Samsung může chlubit. Každý rok se od nich očekává a dostává to nejlepší. Čitelnosti za náročných světelných podmínek navíc pomáhá nová funkce Vision Booster. Nedá se nikde v nastavení aktivovat či deaktivovat – vše funguje automaticky. Jedná se o speciální algoritmus, který využívá data ze senzorů a v reálném čase upravuje histogram obsahu. Jedna z funkcí by například měla projasňovat tmavé části při sledování na denním světle. Další funkcí displeje je čtečka otisků prvků, která funguje spolehlivě a bez problémů i po krátkém a letmém doteku.

Slabiny smartphonu

Baterie tvoří slabší článek tohoto telefonu a je spíše podprůměrná. Oproti dřívějším modelům došlo ke snížení její kapacity, a to na 3700 mAh. Může to však být zapříčiněno menšími rozměry telefonu. Celkově však telefon nemá problém vydržet celý den při průměrném využívání.

V balení telefonu najdeš jen to nejnutnější, a to je metr dlouhý kabel s USB-C konektory po obou stranách a nástroj pro vytažení slotu na SIM kartu. Dokoupit si však můžeš celou řadu zajímavých krytů, a to včetně těch se speciálním textilním poutkem, který zajistí ještě větší pohodlnost a držení telefonu v ruce.

Využij akční červencovou nabídku

Pokud čteš tuhle recenzi a uvažuješ nad tím, že Samsung Galaxy S22 si pořídíš, nemohl jsi najíst lepší chvíli. Aktuálně totiž na samsung.cz odkoupí tvůj starý telefon a jako Trade-in bonus ti přidají až 3 000 Kč k výkupní ceně. K získání nového Samsung Galaxy S22 ti stačí pouze doplatit rozdíl. To ale není vše, s průkazem ISIC/ITIC k tomu všemu ještě dostaneš 12% slevu! Tak neváhej, tato exkluzivní nabídka končí 31. 7. 2022.

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.
ISIC TIP:

Soutěž o 3x Samsung Galaxy S22 v hodnotě 21 990 Kč!
Vyhraj Samsung Galaxy S22 i se sluchátky Samsung Galaxy Buds2 a duální bezdrátovou nabíječkou. O dva telefony hrajeme na našem webu, o jeden pak na Instagramu.