Příslušenství, se kterým tvůj mobil přežije všechno

slečna sbírá ze země mobil

Provází tě tvůj mobil při všech tvých aktivitách? Postarej se, aby je všechny přežil bez úhony a byl ti zároveň vždy při ruce. Prozkoumej stylové a praktické příslušenství, jako jsou kryty, skla, držáky a obaly.

Příslušenství k mobilům pro ochranu i pohodlí 

Mobil patří v dnešní době mezi “naše nejdražší”. Jinými slovy, jde o celkem nákladnou a potřebnou věc, která je ale poměrně křehká a snadno se poškodí. Vyplatí se tedy investovat do příslušenství k mobilu, které jej při používání ochrání. Mobil se s námi navíc nezřídka účastní i výletů nebo sportovních aktivit, kdy fotíme a používáme aplikace “v akci”, kdy telefonu hrozí extra nebezpečí. Mrkni se proto i na vychytávky, které ti používání mobilu v terénu usnadní a zajistí, že bude jako v bavlnce, i kdyby padaly trakaře.  

Kryty a pouzdra pro mobily 

Zadní kryt nebo pouzdro na telefon je naprostý základ, který chrání telefon proti pádu, poškrábání nebo otřesům. Pro mnoho z nás je to také designová záležitost. Jaký obal na mobil vybrat? Ať už se rozhodneš pro zadní kryt nebo pouzdro, vždycky vybírej na míru podle typu mobilního telefonu. 

Zadní kryty 

Zadní kryty na mobil telefon chrání při běžném používání, za předpokladu, že jsou doplněny o kvalitní ochranné sklo na displej (o nich píšeme níže). Jsou vyrobeny ze silikonu nebo plastu různé kvality. Prodávají v nejrůznějších designech od průhledného, přes jednobarevné, bílé, černé. Nebo si můžeš telefon personalizovat výběrem z nepřeberného množství motivů přírody, zvířat, sportovních, hudebních nebo herních motivů, nejrůznějších abstraktních vzorů, atd. Záleží jedině na tvém vkusu, jestli tvůj mobil ozdobí mandala, music sceleton nebo třeba modré lístky

Flipové pouzdro 

Flipové pouzdro narozdíl od zadních krytů chrání i displej mobilu. Můžeš využít jeho jednoduchý elegantní design vhodný i na profesionální schůzky nebo rovněž vybírat z množství motivů flipových pouzder. Budou se na tvém telefonu skvěle vyjímat třeba roztomilé pandy, průzkumník vesmíru nebo dáš přednost jednoduché eleganci?

Pouzdro nebo kryt si můžeš například na Alza.cz dokonce nechat vytvořit s vlastním designem. Při objednávce krytu si tu můžeš v jednoduchém editoru naklikat motiv podle svých představ. 

Tvrzená skla na ochranu displeje a objektivu 

Tvrzené sklo ti dokáže ušetřit nemalé výdaje za rozbitý displej. Oproti fóliím jsou sice o něco dražší, ale výrazně odolnější, proto se na ně zaměříme. Kvalitní sklo navíc nezkresluje obraz a prst po něm klouže jedna radost, téměř k nerozeznání od displeje samotného.  

rozbité tvrzené sklo na mobil

Na co se zaměřit při výběru ochranného skla 

Při výběru nekoukej jenom na typ telefonu. Zaměř se i na to, jestli je displej rovný nebo po stranách zakřivený, v takovém případě budeš potřebovat 3D sklo, které jeho tvar kopíruje. Věnuj pozornost i tloušťce skla, která se pohybuje v rozmezí od 0,25 do 0,4 mm a má vliv na robustnost telefonu.  

Například ochranná skla AlzaGuard nabízí skla v různých tloušťkách i tvarech, některá navíc disponují i privátním filtrem, který brání tvůj telefon před zvědavými pohledy.  

Se zvyšující se kvalitou fotoaparátu v mobilech přichází i potřeba ochránit i objektivy, kterých na zadní straně můžeš mít i několik. K tomu slouží ochranné sklo na objektiv mobilu. 

Jedna věc je správný výběr skla, vše ale záleží na tom, jestli je sklo dobře nalepené. Mrkni se tady, jak správně nalepit ochranné sklo na displej. 

Držáky a speciální obaly na mobily 

Čas od času s námi náš mobil zažívá dobrodružství, kde nestačí ochrana v podobě standardních obalů a tvrzeného skla. Mrkni se na vychytávky, které ti usnadní používání mobilu při sportu a cestování.  

Držák telefonu na kolo nebo motorku 

Pokud chceš být online i na cyklovýletech, pořiď si držák na kolo, který připevníš na rám kola a budeš mít obrazovku telefonu stále na očích. Tento je navíc voděodolný, skrz folii můžeš telefon ovládat a pasuje na většinu jízdních kol. Pro vyjížďky na motorce můžeš zvolit tento držák na motorku, který má lépe vychytané mechanické uchycení na řídítka. 

Běžecká pouzdra na mobil 

Chceš při běhání monitorovat svoje sportovní výkony v aplikaci, poslouchat hudbu nebo být prostě na příjmu? Pomůže ti pouzdro na mobil v podobě jednoduchého pásu s kapsou, kam můžeš kromě telefonu uložit i klíč nebo platební kartu. Pokud chceš při běhu mít možnost telefon i ovládat, tak je pro tebe řešení sportovní pouzdro na ruku. To navíc telefon chrání proti potu i dešti a ovládat jej můžeš díky transparentní přední folii.  

Voděodolné obaly na mobil 

Upustit mobil do bazénu nebo se cvaknout v kánoi s telefonem v ruce je asi jedna z nejotravnějších věcí, co se může na dovolené stát. Této noční můře můžeš ale dát sbohem, protože existuje toto voděodolné pouzdro na mobil, které jednoduše pověsíš na krk. Mobil ochrání před vodou a poškrábáním, přičemž jej můžeš skrz obal ovládat a přes zadní stěnu dokonce natáčet i fotit. Pouzdro navíc plave, takže ho snadno najdeš, když ti přeci jen spadne do vody.  

Teď, když bude díky kvalitnímu příslušenství tvůj mobil jako v bavlnce při každé akci, můžeš mrknout na 4 praktické tipy, jak běhat v zimě a užívat si to. 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.