Magazín 21.století skládá poctu udržitelnosti

Na letošní Mezinárodní den ochrany ozonové vrstvy vychází říjnové číslo magazínu 21. století, které se věnuje trendům udržitelnosti a tématu ekologie a recyklace.

„Věda a čísla mluví jasně. Za rapidně rostoucí emise skleníkových plynů, za zrychlující se oteplování a častější přírodní katastrofy může prokazatelně lidská činnost,“ píše ve svém aktuálním editorialu Jan Zelenka, šéfredaktor měsíčníku 21.století.

„Mezinárodní agentura pro energii (IEA) vydala nejnovější zprávu, že do dvou let, snahám lidstva navzdory, rekordně stoupnou emise skleníkových plynů. Proto celý civilizovaný svět s plnou porcí naléhavosti uhání k uhlíkové neutralitě,“ pokračuje ve svém úvodníku ve vydání, jež je celé vytištěno na CO2 neutrálním papíře, jehož strukturu tvoří přibližně 60 % recyklovaného papíru.

Speciálně připravované říjnové číslo magazínu 21.století navíc vyjde v rozšířeném nákladu, jehož část je určena k selektivní distribuci v rámci partnerských škol a společností. Ty s jeho pomocí budou šířit osvětu problematiky nadále.

Nedílnou součástí vydání je také představení světové výstavy Dubai EXPO 2020. Právě pro ni redakce časopisu 21.století připravila i knižního průvodce v anglicko-českém jazyce. Ten je k dostání nejenom v knihkupectví, ale bude k dispozici i v českém pavilonu v Dubaji, a to po celou dobu expozice od 1. října do 31. března 2022.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.